Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuw recruitment concept voor MKB

Zeist, september 2009. A&A Partners heeft een nieuw en uniek concept bedacht om het werkgevers makkelijk te maken. De zussen Ineke en Ria Auwema van A&A Partners bieden werkgevers tegen een zeer laag tarief een professionele en persoonlijke recruitmentdienst. Zij hebben een team opgericht van zeer ervaren recruiters. "In een markt van veel aanbod is de selectie nog belangrijker", aldus Ria Auwema.

Tijdbesparing
A&A Partners hield zich voorheen alleen bezig met bemiddeling van tijdelijke functies en opdrachten op het gebied van P&O op MBO/HBO en WO niveau. "De arbeidsmarkt is sterk aan het veranderen. De vraag naar tijdelijk personeel is sterk gedaald en het werkloosheidscijfer loopt op. Toch blijft het voor veel werkgevers in het MKB lastig om kwalitatief goed personeel te vinden. Het kost veel tijd om mensen te zoeken en te selecteren en de expertise is niet altijd in huis om exact het juiste personeel te vinden", aldus Ineke Auwema.

Ervaren recruiters
De recruiter zoekt, screent en voert samen met de werkgever de selectiegesprekken waarna een keuze kan worden gemaakt. Hierna kan de beste kandidaat worden aangesteld. Ook bij de arbeidsvoorwaardengesprekken en het opstellen van de arbeidsovereenkomst is het mogelijk dat de werkgever wordt bijgestaan door de ervaren recruiter. "De werkgever kan uit het team de best passende recruiter kiezen. Deze opereert vanuit de organisatie van de werkgever. Dit werkt effectief en komt zeer professioneel over", aldus Ineke Auwema.

Aanvullende ondersteuning
De werkgever kan in het hele traject van werving en selectie ondersteuning krijgen van een professional van hoog niveau. De recruiter kan zorgen voor nieuwe functieprofielen, ondersteuning bieden bij functioneringsgesprekken en een inwerkprogramma opzetten. Daarnaast kan het wenselijk zijn dat mensen assessments of testen doen. Op ieder functiegebied is er een recruiter beschikbaar. Bijvoorbeeld op de gebieden financieel, automatisering, zorg, detailhandel, produktie, onderwijs, commercieel, secretarieel, techniek. De recruiters hebben ervaring in zowel de profit als non-profit sector. "Dit nieuwe concept is een mooi voorbeeld van hoe bureaus in Nederland in staat zijn op functionele en creatieve wijze in te spelen op een snel veranderende economie en arbeidsmarkt", aldus Ria Auwema.

Noot voor redacties