Ingezonden persbericht


Open2Europe wordt PR bureau van Qatar Airways in de Benelux en Frankrijk

Na een pitch heeft Qatar Airways gekozen voor Open2Europe

om haar persrelaties in de Benelux en Frankrijk te verzorgen

Parijs, Frankrijk, 14 oktober 2009 - Open2Europe, Europees PR en communicatiebureau, kondigt de start van haar samenwerking aan met Qatar Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van Qatar. De overeenkomst betreft Frankrijk, België, Luxemburg en Nederland.

Deze nieuwe samenwerking komt op het moment dat Qatar Airways zich uitbreidt en wereldwijd ontwikkelt. Qatar Airways heeft meerdere pitches gelanceerd in Europa om optimaal te kunnen communiceren over haar ontwikkeling, maar ook over haar initiatieven op het gebied van R&D en duurzame ontwikkeling, haar investeringen en haar continue zoektocht naar kwaliteit en innovatie.

De Benelux is één van de markten waar het bedrijf de komende maanden haar aandacht op wil vestigen. Vele duizenden Nederlandse reizigers maken al gebruik van Qatar Airways en reizen via de Hub van Doha naar bestemmingen over de hele wereld. Vandaag de dag wil de luchtvaartmaatschappij echt investeren in deze belangrijke markt door hun vluchten voor de Benelux nog toegankelijker te maken (via verschillende Europese luchthavens).

"De nominatie van Open2Europe maakt deel uit van een nieuwe strategie die wij in de kopende weken aan zullen kondigen. Qatar Airways zal binnenkort ook een Benelux Sales Manager aannemen die gebaseerd zal zijn in Brussel of in Amsterdam. Open2Europe heeft als missie ons te vergezellen in de ontwikkeling van ons imago in de Benelux en onze overgang naar 2 dagelijkse vluchten vanuit Parijs," zegt Eric Didier, Directeur France-Benelux van Qatar Airways.

Met Open2Europe heeft Qatar Airways gekozen voor een internationaal bureau, actief in verschillende sectoren en met ruime ervaring in persrelaties, zowel BtoB, BtoC, Corporatie als Web 2.0. Daarnaast staat het bureau bekend als expert op het gebied van duurzame ontwikkeling.

"Wij zijn uiterst trots en blij om een prestigieus bedrijf als Qatar Airways te vertegenwoordigen," verklaart Jérôme Mauduit, President van Open2Europe. "Deze samenwerkingsovereenkomst verstevigt onze positie op het gebied van toerisme, een sector waarin ons bureau zich meer en meer manifesteert."

Over Open2Europe - www.open2europe.com

Sinds de oprichting in 2001 heeft Open2Europe als doel ondernemingen te ondersteunen in hun ontwikkeling in Europa door middel van een compleet aanbod van communicatiediensten en een vertaalservice.

Open2Europe biedt vandaag haar services aan in 4 verschillende domeinen: consumentenproducten, duurzame ontwikkeling, high tech en bedrijfscommunicatie.

Meer dan 120 bedrijven hebben gekozen voor Open2Europe, een bedrijf dat blijft groeien met een minimumritme van 30% per jaar sinds haar oprichting. Open2Europe telt vandaag 60 werknemers van meer dan 25 verschillende nationaliteiten. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de regio van Parijs, een vestiging in Calgary (Canada) om het Noord-Amerikaanse continent van dienst te zijn en een vestiging in China.

Over Qatar Airways - www.qatarairways.com Qatar Airways is één van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Zij bezit momenteel een vloot van 68 Airbus en Boeing toestellen en vliegt op 82 toeristische en zakelijke bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Zuid Azië, het Verre Oosten en Noord-Amerika.

De Economy Class van Qatar Airways is onlangs verkozen tot 'Beste Economy Class ter wereld' in het kader van de jaarlijkse Skytrax enquête, gebaseerd op de antwoorden van 16 miljoen reizigers. Naast 5 sterren voor haar servicekwaliteit, heeft Qatar Airways ook voor het zevende opeenvolgende jaar van Skytrax de onderscheiding 'Beste boordpersoneel van het Midden-Oosten' ontvangen en voor het vierde opeenvolgende jaar de onderscheiding 'Beste luchtvaartmaatschappij van het Midden-Oosten'. Bezoek voor meer informatie www.qatarairways.com

Qatar Airways heeft de ambitie om in 2013 een vloot van 110 toestellen te bezitten, bijna een verdubbeling van het huidige aantal. Momenteel heeft het bedrijf meer dan 200 toestellen in bestelling met een waarde van meer dan 40 miljard dollar. De luchtvaartmaatschappij is één van de klanten van de Airbus A380 'super jumbo' met 5 vaste bestellingen voorzien vanaf 2012, zodra de nieuwe internationale luchthaven van Doha operationeel zal zijn. Bezoek voor meer informatie www.ndiaproject.com