Harvey Nash maakt financiële halfjaarcijfers bekend


MAARSSEN, 20091014 -- Harvey Nash Group (LSE: HvnL) een beursgenoteerde internationale aanbieder van detachering, contractmanagement, international executive search, werving & selectie en outsourcing & offshore, heeft de resultaten over de afgelopen financiële periode tot en met 31 juli 2009 bekend gemaakt.

De omzet was grotendeels in lijn met vorig jaar. Door de huidige marktomstandigheden waar de concurrentie hinder van ondervindt, is het marktaandeel van de Harvey Nash Group toegenomen. Als gevolg van een afgenomen vraag naar recruitment diensten, ligt de brutowinst een fractie lager dan vorig jaar. De sterke omzettoename voor outsourcing heeft de afname van de recruitment omzet grotendeels gecompenseerd. De Harvey Nash Group blijft winstgevend met een bedrijfsresultaat van 2,5 miljoen pond en heeft een positieve kaspositie. Ook is het interim-dividend met 6% gestegen tot 0,85 pence per aandeel.

"Ondanks de ernstige wereldwijde recessie heeft de Harvey Nash Group in het halfjaar tot en met 31 juli 2009 zeer goed gepresteerd", aldus Albert Ellis, Chief Executive Officer van de Harvey Nash Group."De Harvey Nash Group bleef gedurende de gehele periode winstgevend, ondanks een duidelijke daling in de vraag naar permanente wervingsdiensten. Detachering, contractmanagement en offshore outsourcing bleven sterk."

"De langetermijnstrategie van Harvey Nash om het klantenbestand te diversifiëren en de sectorafhankelijkheid te verminderen heeft de continuïteit van de prestaties van Harvey Nash in de hand gewerkt", aldus Jan Leen 't Jong, Algemeen Directeur van Harvey Nash Nederland. "In de toekomst zullen wij deze strategie blijven handhaven."

-----------------------------------------

Over Harvey Nash

Harvey Nash Nederland, onderdeel van de beursgenoteerde Harvey Nash Group (LSE: HVN.L), is een professionele organisatie voor detachering, contractmanagement, international executive search en werving & selectie. Met wereldwijd meer dan 4.000 professionals in 39 kantoren in Europa, de Verenigde Staten en Azië, ondersteunt de Harvey Nash Group toonaangevende organisaties in de profit en non-profit sector.

Harvey Nash ondersteunt het succes van klanten door hen te voorzien van toptalent en expertise dat zij elders niet kunnen vinden. Daarbij stelt Harvey Nash integriteit, transparantie en open communicatie in de werkwijze centraal.

Harvey Nash-medewerkers zijn vakspecialisten die continu proactief meedenken met opdrachtgevers en professionals in het vinden van de ideale match tussen mens en organisatie. Meer informatie is te vinden op: www.harveynash.nl

Ingezonden persbericht