E.Novation gekwalificeerd als Zorg Service Provider (ZSP)


ZSP certificering `slagroom op de taart' voor LSP Connect

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 20091014 -- Communicatie- en integratiespecialist E.Novation heeft deze maand de kwalificering als Zorg Service Provider (ZSP) behaald. Met deze titel mag E.Novation connectiviteitsdiensten bieden aan zorgverleners om hen te verbinden aan het Landelijk SchakelPunt (LSP). De kwalificering van E.Novation als ZSP is een completering van haar oplossing LSP Connect, waarmee E.Novation leveranciers van informatiesystemen een naadloze aansluiting met de LSP infrastructuur biedt.

Zorg Service Providers (ZSP's) zorgen ervoor dat de informatiesystemen van zorgaanbieders kunnen werken met het landelijk Elektronisch Patiënten Dossier (EPD), door een koppeling te realiseren met het LSP. Om de werking, veiligheid en betrouwbaarheid van de communicatie bij de zorgaanbieder te waarborgen, moeten ZSP's voldoen aan specifieke eisen, die door middel van een audit worden getoetst. In deze audit wordt gekeken naar de organisatie van de leverancier en wordt de beveiliging van de ICT diensten nauwkeurig onder de loep genomen. In oktober doorliep E.Novation de audit probleemloos.

Slagroom op de taart
Dankzij de certificering als ZSP is E.Novation nu één van de 21 dienstverleners die koppelingen met het LSP mag realiseren. De kwalificatie is de slagroom op de taart voor de oplossing LSP Connect, die E.Novation dit voorjaar introduceerde voor aanbieders van zorginformatiesystemen. Met LSP Connect worden talrijke uitdagingen voor aansluiting op het LSP met één gemakkelijke oplossing weggenomen. In de basisvariant wordt via LSP Connect een beveiligde verbinding met het LSP tot stand gebracht, maar E.Novation ontwikkelde ook aanvullende modules die vertalingen, permanente beschikbaarheid en mandatering faciliteren. Daarmee ontstaat een generieke stekker die als het ware bovenop de applicatie van de informatieleverancier geplaatst kan worden.

Complete oplossing
Nu de officiële kwalificering als ZSP een feit is, heeft E.Novation met LSP Connect een complete oplossing voor probleemloze aansluiting op het landelijke epicentrum van de gezondheidszorg ICT. In het voorjaar van 2010 worden de eerste toepassingen van het LSP in gebruik genomen, dus de komende maanden verwacht E.Novation veel te kunnen betekenen voor systeemleveranciers en zorgaanbieders. "Eigenlijk kunnen wij alle partijen die uitdagingen tegenkomen met de aansluiting op het LSP van dienst zijn. Wij nodigen hen dan ook graag uit om onze expertise en ervaring in een persoonlijke ontmoeting toe te lichten", besluit Commercieel Directeur Sven Walraven van E.Novation.


Over E.Novation B.V.
E.Novation B.V. richt zich al meer dan 25 jaar op managed services, een verzamelnaam voor alle IT-diensten die ons in staat stellen delen van de bedrijfsvoering van onze klanten uit handen te nemen. E.Novation concentreert zich daarbij op de specialismen secure messaging, integration services, application development, hosting services en business consultancy. E.Novation richt zich primair op de marktvensters gezondheidszorg, overheid en transport & logistiek, waarin het een jarenlange track record van kennis en ervaring heeft opgebouwd. Uiteraard schroomt E.Novation niet ook andere markten van onze diensten en producten te bedienen als daar kansen voor zijn. Meer informatie over E.Novation vindt u op www.enovation.nl.

E.Novation is onderdeel van de VANAD Group, één van de weinige familiebedrijven in de IT-sector. Het bedrijf staat onder leiding van de broers Ad Nederlof (Founder) en Jean Nederlof (COO). De bedrijven binnen de VANAD Group richten zich op IT & Telecom, Customer Interaction en Fashion. De bedrijvengroep is met zo'n 1.000 medewerkers [700 FTE's] wereldwijd actief in onder meer de gezondheidszorg, transport & logistiek, telecom, financiële dienstverlening en hotellerie. Meer dan 50 topondernemingen zoals KPN, Achmea, Heineken, ABN AMRO, Schenker, RAET, SNS Fundcoach, ECT en ruim 100 grote (overheids)instellingen maken gebruik van de dienstverlening. Meer informatie over VANAD vindt u op www.vanadgroup.com.

Ingezonden persbericht