TalentTracker sluit strategische samenwerking met recruitment adviseur


TalentTracker levert volledige dienst om referral recruitment succesvol in te voeren

AMSTERDAM, 20091014 -- Joan van Breukelen (Recruitfactory), Folkert van den Beld (VandenBeld Recruitment) en TalentTracker zijn een strategische samenwerking aangegaan. Alle drie de partijen zien een grote toekomst in referral recruitment (`via-via' werving).

De meeste organisaties maken nog maar beperkt gebruik van online social networks en faciliteren hun (ex-) medewerkers onvoldoende in het doen van introducties van potentiële nieuwe collega's.

TalentTracker
TalentTracker geeft bedrijven een nieuw en krachtig kanaal om kandidaten te werven: haar eigen medewerkers. Met de TalentTracker software worden medewerkers actief betrokken bij werving. Zowel de medewerkers als de recuiters worden optimaal ondersteund om via `social media', de potentie van digitale netwerken te ontsluiten (zoals Hyves en Facebook). Dankzij deze samenwerking biedt TalentTracker nu ook voorlichting, advies en implementatiebegeleiding voor organisaties die referral recruitment effectief willen inzetten.

Onderzoek bewijst dat referral recruitment relatief het goedkoopste wervingskanaal is (o.a. Booz Allen Hamilton, 2006). Ook in de huidige economische tijd kunnen kosten bespaard worden doordat beter gekwalificeerde kandidaten solliciteren en er minder tijd wordt besteed aan het interne selectieproces. Kortom referral recruitment verlaagt niet alleen de `cost per hire' maar ook de `time to hire'. Onze white paper over referral recruitment is te vinden op www.talenttracker.eu/publicaties/white-paper.html.

Voor meer informatie: bekijk onze presentatie over referral recruitment in Slideshare (www.slideshare.net/arnobouwens/talenttracker-referral-recruitment).
TalentTracker (www.talenttracker.eu) is een merknaam van Connect2jobs BV.

Ingezonden persbericht