Ingezonden persbericht


Tolle Lege organiseert leuke middag met schoolmeester en schrijver Hans Mijnders op woensdagmiddag 14 oktober Vierde Hoeksche Waardsche voorleeswedstrijd

Spannende middag!
Dat de chr. kinderboekenmaand 2009 aangebroken is, was al niet onopgemerkt gebleven gezien de activiteiten met Ben de Raaf j.l. 19 september en de voorleesmiddag met mevrouw G. Vogelaar-van Mourik j.l. 30 september voor de kleintjes die met zo'n 40 in getal vertegenwoordigd waren. Als tweede in de rij van voorleesmiddagen organiseert Tolle Lege voor de kinderen van 9 jaar en ouder een leuke middag met de bekende schrijver, directeur en schoolmeester Hans Mijnders op 14 oktober a.s. van 14:00-17:00uur. De middag vindt in de bibliotheek plaats, Wethouder van der Veldenweg 5 te Numansdorp (ingang Wokrestaurant)

Stress in groep 6
Het thema voor die middag is "Een superleuke invalmeester...! Echt een lekkere leuke oneliner...die voorkomt in zijn nieuwste boek "Start" Verschillende boeken heeft hans Mijnders inmiddels geschreven. Titels als "Start", "Lef", "verdacht", Zijn bekendste boek is stress in groep 6. Daarnaast zijn er nog "Overleven in groep 7" , de kracht van groep 8" en vele andere boeken. Het zijn titels die al aangeven dat zijn boeken gaan over alles wat op en rond school gebeurt. Hans Mijnders heeft daarmee genoeg spannende elementen om de middag te vullen.

Vierde Hoeksche Waardse voorleeswedstrijd
Tijdens deze middag vind tevens de vierde Hoeksche Waardsche voorleeswedstrijd plaats. Leesfanaten natuurlijk van harte welkom! Wie gaat er dit jaar met de prijs vandoor?

Signeren van kwart voor 5 - 5 uur
Na afloop zal de schrijver zijn (nieuwe) boeken signeren en de kinderen krijgen in de pauze een lekkere versnapering! Iedereen die alleen boeken van Hans Mijnders wil kopen en niet naar de hele middag komt. is hartelijk welkom in de bibliotheek (Ingang Wokrestaurant) van kwart voor 5 tot vijf uur om boeken te kopen en deze door de meester zelf te laten signeren!

Serie de Fontein
'Toch moeten we zeker weten of onze juf meester Rob ook leuk vindt,' zegt Sofie. 'Vraag het haar gewoon,' stelt Sven voor.
Sofie schudt haar hoofd. 'Hoe kunnen we erachter komen of de juf en de meester écht verliefd op elkaar zijn? Want van meester Rob denken we het wel, maar weten we het ook nog niet heel zeker.' 'Weet je wat! Iedereen denkt er over na en morgen na schooltijd kiezen we het beste plan,' zegt Lotte. 'Oké?' 'Okido,' knikt Sven. 'Dan gaan we nu voetballen.'
Het jaar gaat gelijk goed van start voor groep acht. De gemeente organiseert een optocht en ook hun klas doet mee! Onverwachts krijgen ze een superleuke, vrijgezelle invalmeester. Maar waarom doen de meiden zo geheimzinnig? En wat is er aan de hand tussen de juf en meester Rob? Start is het eerste deel in een nieuwe net verschenen serie over groep acht van 'De Fontein'. Dit boek zal die middag ook te koop zijn.

Aanmelding
I.v.m. de versnaperingen en de stoelen, wordt iedereen vriendelijk verzocht om vooraf even een telefoontje te plegen naar Albert de Jong: 0186-654124, zodat we weten hoeveel kinderen we deze middag kunnen verwachten. Zowel kinderen van leden als ook niet-leden zijn van harte welkom!!

Levensloop schrijver Hans Mijnders
Hans Mijnders werd op 29 oktober 1958 in Rhoon geboren. Na de havo studeerde hij aan de pabo 'De Driestar' in Gouda. In 1982 werd hij leerkracht op de christelijke basisschool 'De Ark' in Ridderkerk en vervolgens directeur van de Rehobothschool in die plaats. Hans Mijnders is getrouwd en heeft drie kinderen. De Nederlandse kust is zijn favoriete vakantiebestemming: 'rustgevend en lekker dichtbij'. Zijn hobby's zijn lezen, squash en uitwaaien aan het strand. Hij recenseert kinder- en jeugdboeken voor het Reformatorisch Dagblad. Mijnders eerste boek Schuld! verscheen in het najaar van 1999. In Schuld! wordt op eigentijdse wijze de jongerenwereld beschreven. Het boek is dan ook geschreven voor jongeren vanaf 12 jaar. Verder worden conflicten op een aangrijpende manier beschreven. Daarbij zorgt Mijnders voor de nodige dosis humor, zodat zijn boeken in één adem uit te lezen zijn. Schuld! is in het Duits vertaald en uitgegeven door uitgeverij Brockhaus. Schuld! werd in 2000 genomineerd voor de kinderboekenprijs 'Het Hoogste Woord'. In 2000 verscheen zijn tweede jeugdboek Lef. Ook dit boek behandelt een probleem uit de jongerenwereld. Lef werd genomineerd voor de Eigenwijsprijs 2001. Het boek Stress in groep zes is zijn eerste boek voor jongere kinderen. De kracht van groep 8 werd bekroond met de Eigenwijsprijs 2003 en Lawaaisaus met de Eigenwijsprijs 2005. Als onderwerp probeert Mijnders te kiezen voor iets wat binnen de beoogde leeftijdsgroep herkenbaar/actueel is. Zelf leest hij graag boeken van Carry Slee. Tot nu toe vindt hij Pijnstillers haar beste boek. Verder leest hij graag veel bekende Lemniscaat-auteurs: Anke de Vries, Thea Beckman enz. De zwarte kaproenen van Henk Koesveld, Brand! van Erik de Gruijter en Al het water van de zee van Greet Beukenkamp hebben ook zijn voorkeur.

----------------------------------
Ingezonden persbericht