Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 12 oktober 2009

Aan tafel met de PvdA!

Wethouder Kriens en PvdA-raadsleden ontbijten op school

Wethouder Jantine Kriens (Welzijn en Volksgezondheid) en PvdA raadsleden Matthijs van Muijen en Zeki Baran eten woensdagochtend 14 oktober een ontbijtje met de kinderen van groep 7 van de basischool de Bloemhof in Rotterdam. Het onderwerp van gesprek? Het belang van een gezond ontbijt als goed begin van de dag. Het ontbijt is een initiatief van de PvdA Rotterdam in het kader van de Kinderboekenweek 2009, met als thema 'Aan tafel'.

De afgelopen jaren heeft de PvdA Rotterdam herhaaldelijk aandacht gevraagd voor het belang van een goed ontbijt voor kinderen. Ondanks de grote aandacht dat dit landelijke probleem heeft gekregen, blijken er ook op de Rotterdamse scholen nog steeds groepen kinderen te zijn die met een lege maag naar school vertrekken. Jantine Kriens, Matthijs van Muijen en Zeki Baran willen dit tijdens het ontbijt ter sprake brengen om de ervaringen van de kinderen van de Bloemhofschool te horen.

Wie zijn schooldag begint met een goed ontbijt kan zich beter concentreren. Bovendien is ontbijten ook belangrijk om een gezond gewicht te behouden. Het voorkomt dat je in de loop van de morgen gaat snoepen en snacken.Ingezonden persbericht