Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zwolle, 12 oktober 2009

Jury kiest 9 genomineerden verkeersveiligheidsprijs Overijssel

De jury van de Verkeersveiligheidsprijs Overijssel heeft gekozen voor negen nominaties uit de projecten die uitgevoerd zijn in de periode 2006-2008. De projecten en personen hebben volgens de jury een extra bijdrage geleverd aan de verkeersveiligheid in Overijssel. De prijswinnaars worden woensdag 14 oktober bekend gemaakt bij Boode in Bathmen. De Verkeersveiligheidsprijs is een initiatief van het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO).

De genomineerden bleven over uit 21 inzendingen. Woensdag wordt bekend welke genomineerden in de twee categorieën personen en organisaties met de eer, een bokaal of een waardecheque gaan strijken.

De verkeersveiligheidsprijs wordt meestal eens per twee jaar uitgereikt. In het voorjaar zijn alle gemeenten en organisaties waar het ROVO mee samenwerkt gevraagd projecten en personen voor te dragen die een extra bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid in onze provincie.

De jury bestaande uit de heren T. Bennink (voorzitter ROVO), H. Boxum (wethouder gemeente Steenwijkerland), H. Bijkerk (afdelingschef verkeer politieregio Twente) en mevrouw A. Haakmeester (Klankbordgroep Gehandicapten) heeft de inzendingen beoordeeld.

De genomineerden voor de Verkeersveiligheidsprijs Overijssel 2006-2008 zijn:
* De heer B. Aussen en de heer B. Elschot uit Hengelo
* De heer A. van den Bergh uit Dalfsen

* De heer B. Witte uit Oldenzaal

* De heer J. Damen uit Deventer

* De heer R. Valk uit Hellendoorn

* SBO De Rank uit Almelo

* Agnieten College uit Zwartsluis

* RUP KOVO (samenwerkingsverband organisaties Kop van Overijssel)
* De heer H. Koop van ZAT projectbureau

Einde bericht

-------------