Ingezonden persbericht


Persbericht
Barendrecht, 14 oktober 2009

Een persoonlijke gids voor elke toerist

Rondleidingen en excursies krijgen extra dimensie
met Axitour GPS video rondleidingen

Wat is er mooier dan in je eigen tempo een stad, attractie park of dierentuin te verkennen? En automatisch alle relevante achtergrondinformatie te krijgen van het gebouw, monument of dier waar je naar staat te kijken. Met foto's, animaties, gesproken woord of video.

GPS geleide excursies met actuele toeristische informatie Met het GPS Video Guidance systeem van Axitour heeft iedere bezoeker, iedere toerist zijn persoonlijke gids in zijn eigen taal. Het systeem combineert GPS locatie techniek met geavanceerde presentatietechnieken in een compact, handzaam systeem. Geïntegreerde stadplattegronden leiden de bezoeker langs de verschillende bezienswaardigheden in stad of park en geven naast route informatie ook actuele toeristische informatie. Zodra de toerist zich in de buurt van een bezienswaardigheid bevind, start het systeem automatisch de bijbehorende presentaties. Dit kan een combinatie zijn van foto's, videofragmenten of animaties, maar ook actuele informatie, als bijvoorbeeld theatervoorstellingen en dagarrangementen, kan worden getoond.

Innovatieve toepassing voor toeristisch ondernemer "Het systeem geeft niet alleen een extra dimensie aan rondleidingen en excursies, maar biedt toeristische organisaties ook interessante exploitatiemogelijkheden. De combinatie GPS locatietechniek, achtergrondinformatie en actuele, dagverse toeristisch informatie biedt de mogelijkheid om samen met toeristisch ondernemers innovatieve en voor de toerist aantrekkelijke rondleidingen en nieuwe diensten te creëren. Waren voorgaande rondleidingsystemen statisch en voorgeprogrammeerd, met het Axitour systeem is de bezoeker meer 'in controll'. Hij stelt zelf zijn rondleiding samen en kan beschikken over 'on the spot' actuele toeristische informatie." stelt Ben Engelen, directeur Axitour.

Axitour importeert, ontwikkelt en distribueert verschillende toeristische communicatiesystemen. "We streven naar optimalisering van communicatie tussen toerist en gids. Het Axitour GPS Video Guidance systeem is daar een voorbeeld van. Daarnaast leveren we onder meer een MobileMedia Engine voor de iPhone en verschillende digitale Radio Guidance systemen. De combinatie van GPS, GSM, internet en 'ouderwetse' zend/ontvang technieken maken het mogelijk om de consument zonder tussenkomst van derden te voorzien van alle relevante (toeristische) informatie."

Over Axitour
Axitour is in 1994 opgericht onder de naam Axitool en als technische groothandel uitgegroeid tot een middelgrootte handels onderneming. Begin 2009 werden de verkoop en distributie rechten verkregen voor een aantal product lijnen op het gebied van communicatie voor toeristen. Axitour is Europees importeur en distributeur van LLC Radio Guide uit St Petersburg en importeur en distributeur van Barz Adventures uit de Verenigde Staten en GreatGuide uit Zuid Afrika.

De organisatie bestaat uit 3 bedrijfsonderdelen; verkoop, verhuur, contentontwikkeling voor de GPS video systemen. Deze onderdelen zijn integraal met elkaar verbonden waardoor kan worden ingespeeld op iedere behoefte van uit de markt.