Ingezonden persbericht


Groene mobiel verrast met nieuwste multimediatechnologie en slank design

Samsung lanceert met Blue Earth ecovriendelijke multimediatelefoon

Delft, 14 oktober 2009 ­ Samsung lanceert met de Blue Earth (S7550) een milieuvriendelijke mobiele telefoon met een full-touch scherm. Na de eerste generatie groene mobiele telefoons als de Samsung S3030 Eco en de Samsung Crest Solar, brengt Samsung nu een mobiel uit die de nieuwe generatie in ecovriendelijke telefoons inleidt. Vóór de Samsung Blue Earth verbruikten milieuvriendelijke telefoons minder energie, maar waren ze beperkt in hun mogelijkheden. De Samsung Blue Earth verenigt de nieuwste multimediatechnologie in een slank design, een veel lager energieverbruik en groene, herbruikbare materialen.

Erwin van der Valk, Marketing Manager Telecommunications Division bij Samsung: 'Als producent van mobiele telefoons voorzien we in een behoefte van mensen en hebben we een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Voor al onze telefoons toetsen we de hele levenscyclus van het product aan het milieu. Van materialen tot productie, van distributie en het gebruik tot recycling. Daarnaast ontwikkelen wij activiteitenprogramma's voor onze gebruikers. Samsung Blue Earth is een mijlpaal in eco-mobiele telefoons. Met de Samsung S3030 Eco en de Samsung Crest Solar hebben wij de groene mobiele telefoon in Nederland op de kaart gezet. Met Samsung Blue Earth zetten wij de volgende stap. Want dankzij de multimediatechnologie en het glanzend design van Samsung Blue Earth maken wij groene telefoons nu ook aantrekkelijk voor het lifestylesegment. De Blue Earth is gemaakt van gerecycled plastic (PCM) uit waterflessen. Tijdens de productie is het energieverbruik en de koolstofemissie verminderd. De telefoon en de oplader bevatten geen schadelijke stoffen zoals gebromeerde vlamvertragers (BFR), polyvinylchloride (PVC) en weekmakers. Blue Earth is de nieuwste telefoon uit een serie van ecovriendelijke producten. Deze mobiele telefoon heeft een unieke gebruikersinterface die de aandacht vestigt op milieubehoud. Met de 'Eco-modus' zet je de helderheid van het display, de verlichtingsduur en Bluetooth met één klik in de energie-efficiënte modus. Met de 'Eco Walk'-functie en de ingebouwde stappenteller bereken je hoeveel CO2-uitstoot je vermindert als je te voet gaat in plaats van de auto neemt. Met deze unieke functie kun je berekenen hoeveel bomen je met wandelen bespaart.

De verpakking van Blue Earth is compact en gemaakt van papier en bedrukt met milieuvriendelijke inkt. Het verpakkingsmateriaal kun je makkelijk hergebruiken als fotolijst of pennenbakje. Blue Earth wordt geleverd met een 5-sterren energie-efficiënte oplader die slechts 0,03W stroom verbruikt in de standby-modus. Als je Blue Earth oplaadt met het zonnepaneel aan de achterkant, heb je voldoende energie om deze telefoon altijd en overal te gebruiken.

De Samsung Blue Earth is vanaf januari verkrijgbaar in Nederland voor een verkoopadviesprijs van ¤ 399,- inclusief BTW.

Specificaties

()

Samsung Electronics
Onder het motto 'The future is not to be predicted, but to be created' is Samsung Electronics uitgegroeid tot marktleider op vele gebieden. Variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Samsung is een van de snelst groeiende merken ter wereld. Bij het bedrijf werken 164.600 mensen in 179 vestigingen in 61 landen. In 2008 behaalde Samsung Electronics wereldwijd een totale omzet van US$ 96 miljard. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat consumentenelektronica om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.