Ingezonden persbericht


Persinformatie

Ongeluk heteluchtballon China

14 oktober 2009 - Reisorganisator Djoser bevestigt dat er een ongeluk heeft plaatsgevonden met een heteluchtballon in Zuid-China, bij de plaats Yangshuo. Hierbij zijn vier Nederlanders om het leven gekomen en één lichtgewond geraakt.

De slachtoffers maakten deel uit van een door Djoser georganiseerde groepsrondreis door China met in totaal achttien reizigers. Vanuit de plaats Yangshuo hebben de passagiers een ballonvaart geboekt. Deze excursie is geen onderdeel van het door Djoser aangeboden reisprogramma. Tijdens de landing is er brand ontstaan. Over de verdere oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. De Chinese autoriteiten stellen een onderzoek in naar de toedracht.

Herman van der Velde, directeur van Djoser: "Onze zorg en medeleven gaat uit naar de slachtoffers, de nabestaanden en de overige passagiers van de groep. We doen alles wat binnen onze mogelijkheden ligt om de nabestaanden en de reizigers van de juiste hulp te voorzien en staan in nauw contact met onze vertegenwoordigers ter plaatse."

Einde bericht