Gemeente Zwolle

Nieuwe hondenkaart uitgebracht

Datum uitgave persbericht: 10/14/2009

Met de uitgifte van de nieuwe hondenkaart is voor elke inwoner van Zwolle, met of zonder hond, inzichtelijk gemaakt waar alle hondenlosloopterreinen zijn en met welke spelregels de hondenbezitter te maken krijgt. Het is de eerste keer dat de kaart niet alleen in een papieren versie gepresenteerd wordt, maar ook digitaal via de Zwolse website te vinden is.

Op de hondenlosloopterreinen hoeven honden niet aangelijnd te zijn en hoeft de hondenbezitter de poep niet op te ruimen. De gemeente heeft een paar extra losloopterreinen aangelegd. Om de loopafstand voor hondenbezitters niet te groot te maken, is nu in elke wijk een losloopterrein te vinden op een loopafstand van circa 10 minuten. Daarnaast kan men op de kaart ook de locaties van de hondenhaltes vinden.

Nieuw jasje

De hondenkaart is niet alleen geactualiseerd, maar is ook in een nieuw jasje gestoken. De kaart kunt u gratis ophalen bij het Informatiecentrum (Grote Kerkplein 15), het Informatiecentrum Stadshagen (Werkerlaan 1A) en bij de wijkservicepunten. U kunt de kaart ook bekijken en downloaden via deze site, thema Groen & dieren (zie onderstaande link). Hier vindt u ook de spelregels voor de hondenbezitter en informatie over wetgeving en verordeningen.