Gemeente Zwolle

Gratis leenbuggy's Zwolse fietsenstalling

Datum uitgave persbericht: 10/14/2009

Mensen die hun fiets in de overdekte stalling aan de Pletterstraat in Zwolle zetten, kunnen sinds kort gebruik maken van een nieuwe service: de leenbuggy. De gemeente stelt de buggy's gratis beschikbaar voor binnenstadbezoekers die op de fiets naar het Zwolse centrum zijn gekomen.

De gemeente probeert al een aantal jaren om het fietsers in Zwolle naar de zin te maken. Soms gebeurt dat met grote projecten zoals de aanleg van zogenoemde fietsboulevards (waar fietsers voor gaan op auto's) en extra fietsenstallingen in de binnenstad en bij het station. Soms wordt ook gekozen voor kleinschaliger initiatieven. Als proef zijn er voor klanten van de gratis, overdekte stalling in de Pletterstraat nu drie buggy's beschikbaar. Wie zijn fiets er stalt kan, na afgifte van zijn of haar fietssleutel als onderpand, een buggy lenen. Zo hoeven ze zelf geen buggy's mee te nemen naar de stad, en wordt het bereik van kind en begeleider in de stad groter.

Andere stallingen buggy's beschikbaar

De stalling heeft vooralsnog drie buggy's beschikbaar. Als de proef een succes is, overweegt de gemeente ook bij andere stallingen in de stad buggy's beschikbaar te stellen.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 14-10-2009 tot 13-11-2009