Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus University Center in Beijing van start

Nieuw kantoor belangrijke stap in samenwerking met China

De Erasmus Universiteit Rotterdam opent een kantoor in China. Het nieuwe Erasmus University Center in Beijing wordt op donderdag 15 oktober 2009 officieel en feestelijk geopend tijdens het werkbezoek van een delegatie van de EUR en het Erasmus MC aan China. Het Centre functioneert als ondersteuning en knooppunt bij samenwerking voor onderzoek en ondersteuning bij uitwisseling van studenten, en bij de plaatsing van Nederlandse stagiaires bij Chinese bedrijven.

De EUR wil de banden versterken met de vooraanstaande academische centra in Shanghai en Beijing. Vooral op researchsamenwerking ziet de universiteit veel kansen liggen. De EUR is ervan overtuigd dat Chinese researchresultaten, nieuwe wetenschapsvraagstellingen in verschillende disciplines kan stimuleren. Niet alleen voegt dat waarde toe aan wetenschap maar kan een verrijking zijn in het werk van de Rotterdamse wetenschappers. Het Erasmus University Center is een spil in het infrastructurele web dat voor de verschillende samenwerkingsverbanden wordt gecreëerd.

Het Erasmus University Center wordt geopend door waarnemend voorzitter van het College van Bestuur prof.dr. Steven Lamberts. Verder wordt tijdens het bezoek aan China een Memorandum of Understanding getekend met de China Scholarship Council, het agentschap van het Ministerie van Onderwijs. Hiermee wordt het aantal uitwisselingen van PhD-studenten en het aantal beurzen voor promotieonderzoeken vergroot. Twee andere Memorandi worden getekend met de prominente onderzoeksinstituten Shanghai Academy of Social Sciences en de PUMC-Chinese Academy of Medical Sciences.

Daarnaast zijn het bedrijfsleven en de alumni van de universiteit in China, uitgenodigd voor een lezing over het Chinese ondernemingen en de relatie met Europa. Prof.dr. George Yip, decaan van de Rotterdam School of Management, Erasmus University spreekt de keynote speech uit. Inmiddels hebben zich meer dan 150 deelnemers gemeld voor de bijeenkomsten in Shanghai en Beijing.
De EUR-website is nu ook gedeeltelijk in het Chinees: www.eur.nl/chinese
zie ook: China-Holland Education & Research Centre: www.eur.nl/cherc