Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht, 15-10-2009

Te hard en (net) te veel

LOENERSLOOT Een automobilist reed op woensdagavond 14 oktober niet alleen te hard, hij had ook te veel gedronken.

Rond 22.35 uur zagen agenten ter hoogte van Loenersloot een automobilist met hoge snelheid over de Rijksweg A2 in de richting van Utrecht rijden. De agenten gingen achter de auto aan en zagen dat de automobilist met een (al gecorrigeerde) snelheid van 158 km/u reed, terwijl daar een maximumsnelheid van 90 km/u geldt.

De agenten gaven de automobilist, een 44-jarige man uit Nieuwaal, een stopteken. Toen zij hem aanspraken, roken zij een alcohollucht. Uit de blaastest bleek dat de man hoogstwaarschijnlijk te veel had gedronken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de man 230 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd vanwege de hoge snelheid (68 km/u te hard) ingevorderd.

Auto-inbraken

MONTFOORT De politie zoekt getuigen van auto-inbraken die hebben plaatsgevonden in de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 oktober.

Bij de politie zijn vier aangiftes binnengekomen van inbraken in autos die stonden geparkeerd op de Johannes Poststraat, Akkermunt en de Hannie Schafstraat. Autokrakers hebben onder andere autoradios en navigatiesystemen weggenomen. Heeft u informatie over personen en/of voertuigen die zich verdacht ophielden in genoemde straten, neem dan contact op met de het politie wijkteam Oudewater/Montfoort via 0900-8844.

Hard

BREUKELEN Een motoragent besloot op woensdagavond 14 oktober een erg hard rijdende automobilist niet met gelijke snelheid te volgen

Rond 21.00 uur reed een motoragent over de Rijksweg A2 in de richting van Utrecht. Ter hoogte van Breukelen werd hij ingehaald door een hard rijdende automobilist. De agent ging achter hem aan, maar toen hij geijkt 170 km/u reed en de automobilist op hem uitliep, vond hij het gezien de drukte van het verkeer niet verantwoord zijn snelheid te verhogen om de verdachte op gelijke afstand te kunnen blijven volgen. De agent schatte de echte snelheid van de automobilist in op 180 à 190 km/u. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 90 km/u.

Door verkeersdrukte ter hoogte van Maarssen moest de automobilist remmen en kon de agent hem inhalen. De automobilist, een 27-jarige automobilist uit Arnhem, kreeg een stopteken. Bij het aanspreken, rook de agent een alcohollucht. De Arnhemmer werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 270 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. De verdachte kreeg een proces-verbaal voor de te hoge snelheid, na de wettelijke correctie voor 164 km/u (74 km/u te hard) en voor het rijden onder invloed van alcohol. Vanwege de snelheid werd zijn rijbewijs ingevorderd.