Gemeente Hilversum

Wijkinformatiezuil in de Meent

publicatiedatum: donderdag 15 oktober 2009

De wijkorganisatie Stichting Hilversumse Meent timmert bijna letterlijk aan de weg. Donderdag nam zij in het winkelcentrum in de Meent een wijkinformatiezuil in gebruik. De zuil, die bij de bloemist staat, is de drager van informatie van de wijkorganisatie over en voor de wijk.

Joost Nachbar van de wijkorganisatie: "Op de zuil is plaats voor aankondigingen van leuke, belangrijke en/of interessante gebeurtenissen in de wijk. Zo komen er vermeldingen van activiteiten, diensten, voorstellingen en bijeenkomsten. Ook wijkvergaderingen, inspraakbijeenkomsten en andere belangrijke gebeurtenissen worden gemeld".

Hij beaamt dat het wijkblad wat dat betreft weliswaar ook in een behoefte voorziet, "maar door gebruik te maken van meer middelen beklijft de boodschap beter. De middelen zullen elkaar ook versterken".

"De informatiezuil is een nieuw initiatief van de wijkorganisatie. Of er meer wijkorganisaties zijn die zo'n zuil gebruiken? Ik zou het niet weten. Dit initiatief is uit onze eigen creatieve koker gekomen. Het past in de vernieuwingsacties van de wijkorganisatie. Die zijn er enerzijds op gericht om de interne organisatie op te frissen en te verstevigen. Maar uiteindelijk gaat het ons erom de band met de wijk te vernieuwen en de communicatie met wijkbewoners - jong en oud - te versterken".

In de zuil is tevens een wijkbrievenbus ingebouwd waarin Meentbewoners aanmeldingen, reacties en ideeën kwijt kunnen.