Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Bezuinigingen LUMC 2010 2012

Publicatiedatum: 15 oktober 2009 | NIEUWSBERICHT Aandachtsgebieden: Werken bij

Het LUMC heeft deze week aangekondigd dat het de komende jaren fors moet bezuinigen. De voorzitter van de Raad van Bestuur, prof. dr. Ferry Breedveld, heeft het personeel daarover deze week uitgebreid ingelicht.

Er zijn meerdere redenen voor de voorgenomen bezuinigingen. De belangrijkste zijn jaarlijks stijgende personeelslasten en extra betalingen aan het pensioenfonds. Maar ook de bezuinigingen van de overheid op de gezondheidszorg alsmede kortingen door het Ministerie van OCW op onderwijs en onderzoek zorgen voor minder inkomsten bij de Universitaire Medische Centra.

De komende weken zal het LUMC zich buigen over de invulling van de besparingen. In ieder geval zal er worden bezuinigd op personeelslasten, in eerste instantie door middel van een vacaturestop en door natuurlijk verloop. Verder wordt gedacht aan het verhogen van de efficiency, onder andere door ICT, nieuwe managementstructuren, minder overhead en betere zorglogistiek. De bezuinigingen zullen LUMC-breed worden doorgevoerd. Voor 1 februari 2010 wil het LUMC de keuzes voor de toekomst bekend maken.