Politie Zaanstreek-waterland

Gewapende overval

Oostzaan, 15-10-2009 o De Albert Heijn aan de Klaverweide in Oostzaan is donderdagochtend 15 oktober jl. overvallen door twee gewapende mannen. Rond 07.15 uur kwamen de daders de winkel binnen en bonden het winkelpersoneel vast.

Eén medewerker moest de kluis openen. Nadat de overvallers de buit binnen hadden vluchtten ze via de achterzijde de winkel uit. Tijdens de vlucht botsten de overvallers op een leverancier die aan de achterzijde aanbelde. De twee dwongen hem om aan de kant te gaan door een vuurwapen op hem te richten. Volgens getuigen zouden de twee verdachten op een zwarte brommer zijn gevlucht in de richting van het Zuideinde en daarna vermoeddelijk in de richting van Zaandam. Want op de Watering in Zaandam werd ter hoogte van de Pinasstraat een zwarte brommer in de sloot gevonden. Deze zou van de overvallers kunnen zijn.

Getuigen gaven het volgende signalement van de daders op:

Dader 1:
Een man met een Turks of Marokkaans uiterlijk. Hij droeg een zwarte jas, een blauwe Adidas broek met lichtblauwe strepen, een legergroene doek of sjaal voor zijn gezicht, hij had een
capuchon over zijn hoofd en hij droeg zwarte glimmende schoenen. Opvallend was dat de man acne op zijn voorhoofd had.

Dader 2:
Een man met een Turks of Marokkaanse uiterlijk. Hij droeg donkere kleding en hij had een rode doek of sjaal voor zijn gezicht. Op zijn hoofd droeg hij een grijs petje en hij had een capuchon op.

De daders van deze overval hebben hun vluchtbrommer op donderdag 15 oktober jl. rond 07.30 uur achtergelaten in de sloot aan De Watering in Zaandam. Heeft u daar iets van gezien? Of heeft u andere informatie die de politie kan helpen deze geweldaddige overval op te lossen? Belt u dan met de politie op 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen op 0800-7000.