Ingezonden persbericht


/// PERSBERICHT ///

15 oktober, 39e Internationale Dag van de Witte Stok.

Op donderdag 15 oktober a.s. zal in heel Nederland de Internationale Dag van de Witte Stok worden gehouden. Op deze dag vragen mensen met een visuele beperking aandacht voor hun recht op zelfstandige mobiliteit. Dit gebeurt door de overheid en de samenleving op vriendelijke maar ook duidelijke wijze te confronteren met de problemen die mensen met een visuele beperking ondervinden. Ook wordt aandacht gevraagd voor oplossingen en verbeteringen. De Internationale Dag van de Witte Stok maakt sinds 2007 deel uit van de Nationale Week van de Toegankelijkheid, dit jaar van 10 t/m 16 oktober.

Het thema 'Kunst en Cultuur' vormt dit keer het motief voor alle activiteiten in de Nationale Week van de Toegankelijkheid én de Internationale Dag van de Witte Stok. In het hele land worden door lokale platforms, regionale instellingen en vrijwillige belangenbehartigers activiteiten georganiseerd. Alle aangemelde activiteiten zijn te vinden op de website van Viziris www.viziris.nl of www.weekvandetoegankelijkheid.nl.

In het kader van het thema Kunst en Cultuur is er een handreiking geschreven voor de toegankelijkheid van de openbare bibliotheken met het oog op mensen met een visuele beperking. De handreiking is officieel gepresenteerd tijdens de startmanifestatie in de centrale bibliotheek van Rotterdam op 10 oktober. Tijdens de Dag van de Witte Stok op 15 oktober zal de handreiking aan vele bibliotheken worden overhandigd.

Voor meer informatie over de Dag van de Witte Stok en/of de Week van de Toegankelijkheid kunt u terecht op de website van Viziris (www.viziris.nl) of de site van de Week van de Toegankelijkheid (www.weekvandetoegankelijkheid.nl)

Noot voor redacties

Note voor de redactie,