Buitenlandse Zaken België


Datum: 16/10/2009

Minister Leterme lanceert het Global Compact Network Belgium

Op 15 oktober 2009 gaf Minister van Buitenlandse Zaken, Yves Leterme het startschot voor een seminarie rond "maatschappelijk verantwoord ondernemen en het Global Compact netwerk". Dit seminarie lanceerde officieel het Global Compact Network Belgium (www.globalcompact.be ).

Het Global Compact netwerk is een programma van de Verenigde Naties, dat ondernemingen wil stimuleren naar een meer maatschappelijk verantwoorde en duurzame bedrijfsvoering.

De bedrijven, die zich in dit programma engageren, zorgen voor een grotere transparantie in hun bedrijfsactiviteiten met betrekking tot mensenrechten, sociale standaarden, anticorruptie en milieu. Het UN Global Compact netwerk verenigt wereldwijd meer dan 6700 organisaties, waaronder 5200 bedrijven uit 130 landen. Deelname is vrijwillig, maar vereist dat bedrijven regelmatig rapporteren over de toepassing van de VN principes in hun activiteiten.

In België bestond tot op de dag van vandaag geen officieel netwerk voor het Global Compact. Dit wordt nu verholpen. Via dit netwerk krijgen de Belgische ondernemingen nu ook de kans deel uit te maken van dit wereldwijd samenwerkingsverband met onder meer aangepaste trainingprogramma¿s.

U kan de toespraak van Minister van Buitenlandse Zaken, Yves Leterme, terugvinden onder volgende link: http://www.diplomatie.be/en/press/homedetails.asp?TEXTID=98414