Gemeente Midden Delftland


Finaal aanbod in centrumplan Den Hoorn

Gemeente Midden-Delfland heeft GAM Van Leeuwen Beheer op 25 september 2009 een brief gestuurd met drie laatste voorstellen. In al deze varianten doet de gemeente een investering van enkele miljoenen euroâs met het doel het centrumplan Den Hoorn te realiseren.

Met deze drie voorstellen hoopt de gemeente binnenkort een punt te zetten achter de slepende onderhandelingen met GAM Van Leeuwen Beheer over het centrumplan Den Hoorn. De gemeente is ervan overtuigd dat zij met deze voorstellen een serieus, ultiem en constructief aanbod voorlegt aan de projectontwikkelaar. Zij hoopt daarmee op korte termijn duidelijkheid te scheppen aan de inwoners van Den Hoorn over de wijze waarop het centrum ontwikkeld gaat worden.

Â

De drie voorstellen zijn: Â

de gemeente koopt de grond van GAM Van Leeuwen in het centrumplan Den Hoorn waardoor partijen vrij tegenover elkaar komen te staan; Â

de gemeente wordt medeontwikkelaar via de aanleg van de halfverdiepte parkeerkelder en de inrichting van het openbaar gebied; Â

de aanwijzingen van de rechtbank worden gevolgd waarbij GAM Van Leeuwen de gronden van de gemeente verwerft. Â

Achtergrond

Al jaren lukt het de gemeente Midden-Delfland en GAM Van Leeuwen Beheer niet om overeenstemming te bereiken over de ontwikkeling van het centrum Den Hoorn. Omdat de problemen niet in onderling overleg konden worden opgelost, spande GAM Van Leeuwen Beheer in 2008 een rechtszaak tegen de gemeente aan. Op haar beurt vorderde de gemeente ontbinding van de eerder aangegane overeenkomst met GAM Van Leeuwen Beheer. In een zgn. comparitiezitting bij de Rechtbank in Den Haag werd op 6 februari 2009 op aanraden van de Rechtbank besloten om via verdere gesprekken te komen tot een oplossing voor de geschillen. Vervolgens zijn in maart onderhandelingen opgestart tussen de gemeente en de ontwikkelaar.

Â

Â