Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 16-10-2009

Automobilist (81) komt om het leven bij verkeersongeval

BAARLE-NASSAU: Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Alphenseweg in Baarle-Nassau is donderdagavond 15 oktober 2009 een 81-jarige man uit Alphen om het leven gekomen. De hulpverleningsdiensten (brandweer, ambulance en politie) werden om 19.01 uur gealarmeerd. Het slachtoffer is nog gereanimeerd maar overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Het ongeluk gebeurde buiten de bebouwde kom van Baarle-Nassau. Het slachtoffer kwam vanuit de richting Alphen en reed in de richting van Baarle-Nassau. De automobilist botste rechts van de weg frontaal tegen een boom. De hulpverleners zijn direct begonnen met levensreddende handelingen. Dit mocht echter niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De politie vermoedt dat de man, kort voor het ongeval, achter het stuur onwel is geworden.

Agenten hebben de nabestaanden van het slachtoffer op de hoogte gesteld over de trieste afloop van dit verkeersongeval.
Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie en het beschadigde voertuig. Voor de afhandeling van het ongeval en het sporenonderzoek is Alphenseweg tijdelijk afgesloten geweest.

Aanbieder van vals geld aangehouden

BREDA: De politie arresteerde vrijdag 16 oktober 2009 om 02.15 uur een 32-jarige man die probeerde om vals geld uit te geven. De
verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Hij probeerde bij een horecagelegenheid in de Vismarktstraat te betalen met een vals bankbiljet van 50,- De ondernemer controleerde het biljet met een UV-lamp op echtheid, waarbij bleek dat het vals geld was. De politie werd erbij gehaald, waarna de verdachte gearresteerd werd. De man trachtte daarna nog tevergeefs ander vals geld weg te maken door dit te verstoppen. In totaal had hij voor circa 1.000,- aan vals 50,- biljetten bij zich. Het vals geld is in beslag genomen. De verdachte is lopende het verdere onderzoek in voorlopige hechtenis genomen.

Grootscheepse controle in Breda

BREDA: Op donderdag 15 oktober 2009, hield de Bredase politie een grote controle nabij het NAC-stadion aan de Rat Verleghstraat. De controle werd tussen 14.00 uur en 22.00 uur uitgevoerd samen met een groot aantal partners in veiligheid. De actie stond niet alleen in het teken van verkeersveiligheid, maar was ook nadrukkelijk gericht op het tegenhouden van inbrekers, straatrovers en overvallers. Uit
ervaringgegevens blijkt dat dit soort criminelen in het najaar actiever zijn als het gaat om het plegen van strafbare feiten.

In totaal werden ongeveer 450 voertuigen gecontroleerd en zijn er ongeveer 300 blaasproeven afgenomen. Er zijn vijf personen
gearresteerd:

- 1x belediging van een opsporingsambtenaar

- 1x rijden onder invloed van alcohol (uitslag ademanalyse: 340ug/l)
- 3x overtreding Opiumwet: bezit verdovende middelen

Er zijn in totaal 121 bekeuringen uitgeschreven

- 4x niet dragen autogordel

- 15x gladde banden (speciale aandacht vanwege de komende
wintermaanden)

- 40x rijbewijs niet kunnen tonen

- 21x niet voeren van verlichting, defecte of onjuiste verlichting
- 3x mobiel bellen tijdens het rijden

- 4x niet dragen van de helm

- 2x donker getinte autoramen

- 21x overige feiten
Medewerkers van de ANWB verrichtten aan 27 auto's reparaties, waarmee de betreffende automobilisten na reparatie én zonder proces-verbaal, hun weg mochten vervolgen

Er zijn 42 bromfietsers gecontroleerd, waarvan er 11 hun voertuig hadden opgevoerd. Dat leidde in alle gevallen tot een bekeuring. Vijf van hen moesten als gevolg hiervan hun bromfietscertificaat inleveren.

Door de Inspectie Verkeer en Waterstaat werden vijf autobussen gecontroleerd. Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd. Vier taxichauffeurs kregen daarentegen wel een bekeuring (1x niet dragen gordel, 1 overschrijding rijtijden, 1 niet in het bezit van een chauffeurspas en 1x geen werkmap).

De belastingdienst stuitte op een aantal personen met openstaande belastingschulden voor een totaal bedrag van 54.000,-. De
belastinginspecteurs legden om die reden beslag op zeven auto's en inde direct een geldbedrag van 4.500,-.

De politie blijft de komende weken dit soort controles uitvoeren op wisselende tijden en plaatsen. Dat gebeurt niet alleen in Breda maar in de hele regio Midden en West-Brabant.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 16-10-2009 13:25 | © Regio Midden en West Brabant |