Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

IERLAND SCHUDT OP ZIJN GRONDVESTEN
INTERNATIONAAL PROOSTEN OP 250 JAAR GUINNESS EN MEER...

Amsterdam, september 2009 - Ierland beleeft een najaar om nooit te vergeten! Op 24 september is het precies 250 jaar geleden dat Arthur Guinness startte met het produceren van zijn wereldberoemde bier. Deze heugelijke gebeurtenis, Arthur's Day, gaat in thuishaven Dublin gepaard met optredens van internationale artiesten. Ook buiten Ierland worden er volop festiviteiten georganiseerd ter ere van Arthur Guinness. Maar dat is niet alles. Naast de viering van Arthur's Day staan er staan twee festivals opgelijnd die je niet mag missen.

Guinness doet goed
Arthur Guinness begon in 1759 met het brouwen van zijn succesbier in St. James Gate, Dublin. En niet alleen dat. Hij zette zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven in Dublin. Deze traditie wordt geheel in lijn met het credo 'Guinness is good for you' voortgezet.

Guinness viert feest
Om het 250 jarig bestaan van het oer-Ierse merk te vieren worden grootschalige festiviteiten georganiseerd, met als klapper een muziekspektakel in Guinness' thuishaven St. James Gate in Dublin. Internationale artiesten als Estelle, Kasabian en Razorlight spelen op donderdag 24 september de sterren van de hemel in het hart van de Guinness brouwerij. Om 18.00 uur gaat het eerste optreden van start in Dublin - en elders op de wereld. Van spectaculaire evenementen in steden als New York en Kuala Lumpur tot knusse feestjes in locale pubs: Arthur's Day wordt in meer dan 150 landen gevierd. Sláinte !

Ierland feest door
Tussen 16 en 31 oktober vindt het grootste culturele festival van Noord-Ierland plaats in Belfast: het Ulster Bank Belfast Festival at Queen's. Een brutale en inspirerende belevenis! Met optredens van internationale beroemdheden zoals misdaadschrijver Ian Rankin, de Russische dirigent Valery Gergiev en onze eigen Hans Teeuwen. Maar ook in Cork - een relaxte stad aan de zuidkust van Ierland -is het feest! Iedere muziekliefhebber moet hier zijn tussen 23 en 26 oktober, want dan swingen de straten van de stad op de tonen van Bebop, Trad, Dixieland, swing en free form Jazz tijdens het Guinness Cork Jazz Festival. Dit najaar is de uitgelezen kans om de prachtige natuur, ambiance en gastronomie van Ierland te combineren met een wervelend festival. Tijdelijk vliegt u al vanaf 45 euro inclusief belasting & toeslagen met Aer Lingus naar Dublin of Cork!

Ierland Toerisme is de marketing organisatie voor het eiland Ierland - zowel de Ierse Republiek als Noord-Ierland. Het eiland staat bekend om de prachtige, ongerepte natuur en indrukwekkende kustlijn, de gezelligheid van oeroude steden en de magie van duizenden jaren oude cultuur en geschiedenis. De inspirerende Ierse energie en uiterst vriendelijke bevolking maken dit veelzijdige en compacte land een bezoek meer dan waard. Zie ook www.ierland.nl. Surf voor meer informatie over de activiteiten rondom de genoemde festivals: www.guinness.com. / www.corkjazzfestival.com / www.belfastfestival.com



Ingezonden persbericht