Gemeente Boxtel

Enthousiasme voor senioren beweegproject

* 01-10-2009

De gemeente Boxtel heeft 3 weken geleden alle senioren van 55 tot 65 jaar uit de gehele gemeente een brief gestuurd met een uitnodiging om deel te nemen aan de fitheidstest van GALM. Inmiddels hebben velen zich al ingeschreven voor deze fittest. Maar er is nog ruimte voor deelname.

Ook senioren die al bewegen/ sporten binnen de Boxtelse GALM-lessen zijn natuurlijk van harte welkom voor een 2de test ofwel een hertest.

Fitheidstest
Op zaterdag 17 oktober hebben de deelnemers, waarvoor er momenteel ruim 200 inschrijvingen zijn, de gelegenheid om zich te laten testen. Er wordt onder andere gemeten hoe het staat met de coördinatie, lenigheid, kracht, reactie, flexibiliteit, lichaamssamenstelling en uithoudingsvermogen door een wandeltest. Aan het einde van de test krijgen de deelnemers een beweegadvies op maat, rekening houdend met de wensen, mogelijkheden en beperkingen. De testen worden begeleid door deskundig personeel. Er zijn ook 2 artsen aanwezig die de deelnemers zo nodig medisch advies kunnen geven. Aansluitend is er ook op de beweegmarkt informatie over (de noodzaak van) bewegen, ouder worden, voeding, chronische aandoeningen. Ook een aantal verenigingen die een aanbod voor senioren hebben presenteren zich.

De organisatie
'Senioren in Beweging' is een project van de gemeente Boxtel. Het project GALM wordt ook ondersteund door de KBO, DELTA, GGD Hart voor Brabant, Sportcomplex De Braken, Turn en Gymnastiekvereniging Tabitta en Sportservice Noord-Brabant.

Vragen?
Voor vragen kunt u terecht bij Corné Boot, coördinator GALM Boxtel, (013) 534 90 27, of via e-mail c.boot@brabantsport.nl.