ProRail

Persbericht

14-04-2009

Herfstvakantie: geen treinverkeer van en naar Deventer

ProRail werkt aan het spoor

Het treinverkeer van en naar Deventer ligt dit najaar negen dagen stil. Het gaat om de herfstvakantie: 17 tot en met 25 oktober (week 43). In opdracht van ProRail vernieuwt VolkerRail spoor en wissels op station Deventer. Daarnaast vinden er diverse werkzaamheden plaats op de spoorlijnen van Deventer naar Zwolle, Apeldoorn, Zutphen én Rijssen. NS zet bussen in.

Diverse werkzaamheden

Naast de spoorvernieuwing op station Deventer, vernieuwt ProRail zes kilometer spoor tussen Zwolle en Olst. Een vernieuwde spoorbaan op betonnen dwarsliggers is onderhoudsarmer, stiller voor de omgeving en comfortabeler voor treinreizigers. In Olst vinden bovendien perronwerkzaamheden plaats. Op de Zutphensestraat in Apeldoorn wordt in de betreffende week een betonnen tunnelbak onder het spoor geschoven. De tunnel zal uiteindelijk de spoorwegovergang vervangen, zodat de verkeersveiligheid ter plaatse verbetert. Ook in Rijssen komen twee tunnels onder het spoor en in Holten wordt eveneens aan de perrons gewerkt. Het spoor van Deventer naar Zutphen ten slotte, wordt tijdens de herfstvakantie gebruikt voor de aan- en afvoer van werktreinen en materialen.

Overlast beperken

Door het combineren van de diverse spoorwerkzaamheden in de herfstvakantie probeert ProRail de overlast voor zowel het treinverkeer als de omgeving te beperken. Spoorwerkzaamheden gebeuren vaak âs nachts en in rustige periodes zoals de vakantie, aangezien er dan minder treinreizigers zijn. Zo blijft de overlast door uitval van treinen zo beperkt mogelijk. Bovendien is het veiliger voor de spoorwerkers.

Gevolgen voor het treinverkeer

Gedurende bovengenoemde periode rijden er geen treinen van en naar Deventer. NS rijdt bussen in plaats van treinen op de trajecten rondom station Deventer. Reizigers kunnen voor exacte informatie over de gevolgen voor hun reis www.ns.nl raadplegen of bellen met 0900-1475 (⬠0,35 per minuut). Ook NOS Teletekst pagina 754 geeft actuele informatie.