Gemeente Halderberge


Hoe fit bent u?

Wilt u graag (weer) sportief bezig zijn of wilt u uw lichamelijke fitheid testen? Dan is de fit- en gezondheidstestdag de oplossing voor u.

---

Op zaterdag 17 oktober 2009 organiseert de GGD West-Brabant i.s.m SPORTIVO Healthcenter Oudenbosch, Thuiszorg West-Brabant, Steunpunten St.Groenhuysen, Fysiotherapie Janse & Westdorp en de KBO een fit- en gezondheidstestdag. Deze dag is speciaal bedoeld voor mensen vanaf 55 jaar en ouder uit Oudenbosch. De fit- en gezondheidstestdag wordt tussen 10.30 - 17.00 uur gehouden bij SPORTIVO Healthcenter, Schuitevaarstraat 4a te Oudenbosch. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

De fit- en gezondheidstestdag heeft voornamelijk als doel om mensen die nog niet sportief actief zijn op een verantwoorde manier (weer) enthousiast te maken om meer te gaan bewegen.
Tijdens de testdag wordt de algehele fitheid zoals kracht, conditie en balans van de deelnemers getest. Daarnaast kunnen de deelnemers hun cholesterol en bloedsuiker laten meten door diabetesverpleegkundigen. Na afloop van de testen krijgen de deelnemers een persoonlijk beweegadvies en geven diëtistes informatie over een gezonde leefstijl en voeding. De duur van de test is ongeveer 1 uur.

Wateetenbeweegik-bus
Tevens staat van 11.00 tot 16.00uur de Wateetenbeweegik-bus op de parkeerplaats van SPORTIVO Healthcenter. In en rondom deze interactieve bus krijgt u tips op maat over uw eigen eet- en beweeggedrag. In en buiten de bus zijn diverse activiteiten rondom eet- en beweeggewoonten. Zo kunt u o.a. meedoen met de gezond verstand-quiz en mooie prijzen winnen! Ook kunt u gezonde gerechten proeven. De bus is ontwikkeld door het Voedingscentrum en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB).

Stimuleer een vriend(in), kennis of partner om mee te gaan, want het belooft een sportieve maar vooral gezellige dag te worden. De fit- en gezondheidstestdag is een initiatief van de gemeente Halderberge.

Belangstelling en aanmelden
Heeft u interesse om deel te nemen aan de fit- en gezondheidstestdag, dan kunt u contact opnemen met SPORTIVO Healthcenter via 0165- 315773. Inschrijven is mogelijk tot zaterdag 10 oktober 2009. In totaal kunnen maximaal 100 personen aan de dag deelnemen. Inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding.
De kosten bedragen slechts EUR5,- per persoon incl. een consumptie. Let op VOL = VOL!