Gemeente Almere

Succes betaalbaar bouwen vraagt om snelle actie

08-10-2009

In Almere kan iedereen een eigen huis bouwen. Ook mensen met een bruto jaarinkomen tussen de 22.000 en 36.500 euro. Zij komen namelijk in aanmerking voor de IkbouwbetaalbaarinAlmere (IbbA)-regeling. Om aan de grote vraag te voldoen, komen op 17 oktober aanstaande 105 nieuwe IbbA-kavels op de markt tijdens de Infodag.

`IkbouwbetaalbaarinAlmere' blijkt, juist in deze tijd van kredietcrisis, een groot succes. Begin dit jaar werden de eerste IbbA-kavels in een mum van tijd verkocht. Wethouder Adri Duivesteijn: "Samen met Woonstichting de Key hebben we `IkbouwbetaalbaarinAlmere' ontworpen, omdat we vinden dat ook mensen met lage(re) inkomens - starters bijvoorbeeld - de kans moeten krijgen hun eigen huis te bouwen. De vraag blijkt groot, en bouwbedrijven willen juist nu graag aan de slag voor deze kavelkopers." VOF IbbA heeft dan ook alles op alles gezet om nog dít jaar nieuwe kavels uit te geven.

In twee wijken
De 105 nieuwe kavels zijn verdeeld over twee wijken: het Homeruskwartier in Almere Poort en Noorderplassen West. De kavels zijn bedoeld voor rijwoningen. Om de toekomstige bouwers een handvat te bieden, is een catalogus samengesteld met allerlei mogelijke bouwplannen voor de kavels. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een complete eengezinswoning in drie lagen te realiseren. Wethouder Adri Duivesteijn: "Wat uniek is aan `IkbouwbetaalbaarinAlmere', is dat mensen met mínder geld een gróter huis kunnen bouwen, dat zij bovendien zelf hebben vormgegeven. Mensen krijgen, in deze tijd dat de bouwwereld graag wil bouwen, dus meer waar voor hun geld."

Tijdens de Infodag kunnen de potentiële kopers deze catalogus bij een inschrijfformulier ontvangen, evenals een brochure over de kavels en de regeling. De architecten en bouwbedrijven zijn ook aanwezig om de bouwplannen toe te lichten. Toekomstige kopers kunnen kiezen voor één van deze bouwplannen, maar dat hoeft niet. Ze kunnen ook een andere deskundige inschakelen om het huis te laten ontwerpen en bouwen.

De Infodag vindt plaats op zaterdag 17 oktober tussen 10:00 en 16:00 uur in het stadhuis van Almere. Naast allerlei praktische informatie over de regeling en bouwplannen, kunnen mensen zich ook al inschrijven. In aanloop naar 17 oktober kan iedereen terecht op de website van Ikbouwbetaalbaar