Ingezonden persbericht


Zaterdag 17 oktober in World's Untold Stories

MIRADOR

de eerste televisiebeelden van ontdekkingen in de Maya stad

World's Untold Stories neemt de kijker mee op een intrigerende reis, dit keer naar het hart van de jungle van Guatemala. 50 kilometers verwijderd van wegen, bij de Mexicaanse grens, bevinden zich de ruïnes van de prachtige oude Mayastad El Mirador. Op haar hoogtepunt had de oude stad haar eigen bevolking en was zij de trotse bezitter van een van de grootste piramides ter wereld.

Voor het eerst wordt de ontmanteling van de stad gevolgd door een televisieploeg en zijn beelden op televisie te zien van de top van de grote La Danta piramide, de binnenzijde van een Maya tempel en de ontdekking van onder andere een groot kunstwerk dat wellicht leidt tot aanpassing van de geschiedschrijving over de Maya beschaving.

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over het lot van de zwakkeren in de maatschappij en mysterieuze zaken worden onthuld.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie. Het programma duurt een half uur.

World's Untold Stories: Mirador wordt uitgezonden op:

Zaterdag 17 oktober om 18.30 uur

Zondag 18 oktober om 20.30 uur


---

Noot voor de redactie (