Gemeente Sittard-Geleen


161_2009

Onder embargo tot moment van uitreiking

PERSBERICHT

Speld van Verdienste voor de heer Math Schreurs

Sittard-Geleen, 17 oktober 2009- Loco-burggemeester Pieter Meekels reikt op

17 oktober om 20.00 uur een gemeentelijke onderscheiding uit aan dhr. Math Schreurs. Hij was meer dan 40 jaar bestuurslid van de vereniging Onze Vogels. Ondanks dat hij sinds 2000 geen zittend bestuurslid meer is, is hij nog steeds het boegbeeld van de vereniging. Dhr. Schreurs houdt zich nadrukkelijk bezig met de organisatie van de jaarlijkse tentoonstelling van Onze Vogels, die gemiddeld zo'n 300 - 400 bezoekers heefft. Als er zoals dit jaar, een regiotentoonstelling is betekent dit zelfs een aantal van 1000 bezoekers.

Tijdens de tentoonstellingen is hij de hele week aanwezig en draagt zorg voor een goed verloop, houdt toezicht en geeft toelichting aan de bezoekers. Voor en tijdens de tentoonstellingsperiodes onderhoudt hij de contacten met de zusterverenigingen. Gezien zijn uitgebreide kennis en kunde over kweken van kanaries, is hij tot op de dag van vandaag dé vraagbaak voor zowel bestuur als de leden van deze 34 leden tellende vereniging. De heer Schreurs is dan ook zonder meer een onmisbare schakel, zeker nu binnenkort een van de 4 bestuursleden zijn functie neerlegt. Op jaarbasis zet de heer Schreurs zich enkele honderden uren in als vrijwilliger voor deze jubilerende vogelvereniging. De verenigingen in de wijk kunnen altijd een beroep op hem doen als er even extra hulp nodig is. Kortom de heer Schreurs heeft zich jarenlang maatschappelijk verdienstelijk gemaakt.

U bent van harte welkom om deze uitreiking bij te wonen op zaterdag 17 oktober 2009 om 20.00 in Oos Kaar, Geldersestraat 41 te Sittard.




Gemeente Sittard-Geleen