FrieslandCampina



16 oktober 2009

Gouden Kaasboor 2009 naar Hette Bouma

Medewerker FrieslandCampina winnaar vijftigste editie Nederlands kaaskeur concours

Amersfoort, Nederland - De Gouden Kaasboor 2009 is gewonnen door Hette Bouma, werkzaam bij het kaasbedrijf van FrieslandCampina in Dronrijp (Nederland). Bouma was, met 232 punten, de beste van de 469 deelnemers aan de vijftigste editie van het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours (NNKC), de wedstrijd die uitwijst wie de beste kaaskenner van Nederland is. De ketting met de Gouden Kaasboor is Bouma omgehangen door Gerrit Braks, oud-minister van Landbouw in Nederland.

Al 50 jaar is het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours één van de grootste vakwedstrijden in Nederland waaruit moet blijken wie de beste kaaskenner van Nederland is. De deelnemers moeten van tien kaasboorsels de soort, de leeftijd, de geur, de smaak en de kwaliteit omschrijven.
Naast de Gouden Kaasboor voor Bouma waren er prijzen voor de FrieslandCampina-medewerkers mevrouw J. Nijhuis (verguld zilver), de heren J. Heida (zilver), B. Dekkers, R. van Vroenhoven, M. Bakker, en P. van Osenbruggen (brons voor de laatstgenoemden).

Merken


* Frico: authentieke kaas Milner: pittige kaas met minder vet

Producten

Kaasklassiekers, met hun karakteristieke smaak
Goudse, Edammer en Maasdammer kazen zijn wereldwijd bekend. Deze halfharde kazen hebben een karakteristieke smaak. Onze kaasklassiekers kunt u op vele manieren te gebruiken. Ze bevatten al het goede van melk. Wij hebben al meer dan 100 jaar kaaservaring. Onze kaasklassiekers kunt u in vele tientallen landen kopen, met name onder het merk Frico.

Kaasspecialiteiten: andere receptuur, andere kazen Onze kaasklassiekers, de Goudse, Maasdammer en Edammer kazen, vallen wereldwijd bij veel mensen in de smaak. Met kaas kan nog meer. Onze kaaservaring gebruiken we ook voor onze kaasspecialiteiten. Een andere receptuur zorgt voor heel andere kazen.