Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 23 juni 2009

AMERIKAANSE ROCKBAND THE FRAY VOOR TWEE CONCERTEN TERUG IN NEDERLAND

De Amerikaanse catchy pianorockband The Fray, beter bekend van de singles 'Over My Head (Cable Car)' en 'How To Save A Life', gaf in mei al een uitverkocht optreden in De Melkweg. In oktober komt de populaire band weer naar Nederland, ditmaal voor twee shows: Op zaterdag 17 oktober speelt The Fray in 013 Tilburg en op zondag 18 oktober in WATT Rotterdam. De voorverkoop voor beide shows start op zaterdag 27 juni om 10:00 uur.

Er is een hoop gebeurd in het leven van de vier bandleden van The Fray sinds hun debuutalbum 'How To Save A Life' in 2005 in Amerika uitkwam. Ze stonden in een pak vol uitverkochte zalen over de hele wereld en hadden megahits met 'Cable Car (Over My Head)' en de titeltrack van het album, die overigens in Nederland pas in 2007 werd uitgebracht. Daarnaast ontvingen ze diverse Grammy nominaties en was hun muziek, goed in het gehoor liggende poprocksongs met een dominante rol voor de piano van zanger Isaac Slade, te horen was in de populaire Tv-serie Grey's Anatomy.

In maart 2009 kwam het nieuwste album van The Fray uit. De plaat, die simpelweg de titel 'The Fray' heeft gekregen, is op de eerste positie van de Amerikaanse Billboard album charts terecht gekomen. Van dit album verschenen wederom hitsingles, namelijk 'You Found Me' en het nieuwe 'Never Say Never'.

In hun biografie valt te lezen dat er voor het schrijven van het tweede album bepaald geen gebrek was aan real-life experience waardoor de band zo'n 30 nieuwe songs had om uit te kiezen: "With success, you have a lot more drama," zegt gitarist Joe King "For me, it was extreme highs in career and extreme lows in a relationship."

De Belgische krant De Standaard oordeelt als volgt over het nieuwe album 'The Fray': "The Fray is best goedgemaakt, met veel pathos en de juiste aanzwellende gitaarmuren, en vooral niet te ver van Coldplay af." The Fray zegt zelf vooral beïnvloed te zijn door U2 en Counting Crows.

THE FRAY & SUPPORT
ZA 17 OKTOBER @ 013 TILBURG (ZIE WWW.013.NL VOOR DETAILS)

ZO 18 OKTOBER 2009 @ WATT
West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19:00u / Aanvang programma 20:00u
Tickets a ¤ 25 (ex. servicekosten) zijn v.a. zaterdag 27 juni 10:00 uur te koop via de website van WATT, alle 400 Primera winkels in Nederland, en Plato en Velvet Music Rotterdam.

www.watt-rotterdam.nl / www.thefray.net

*** Einde persbericht ***

>> Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht