Afrikaloop daagt wandelaars uit!

Ook dit jaar vind de Afrikaloop weer plaats. Dit is een sponsorloop van zeven dagen georganiseerd door vrijwilligers van de Andreas Manna Stichting (AMS). Daarom worden nu meelopers gezocht die zich door familie, buren, kennissen, vrienden en bedrijven laten sponsoren voor het goede doel, wat overigens niet verplicht is, want het inschrijfgeld komt ook geheel ten goede aan de kinderen in nood. Meelopers met lef! Meelopers met pit! Genoeg pit om eventueel zeven dagen lang mee te lopen op een route die een groot deel door Drenthe, Friesland en Overijssel loopt. De route heeft de omtrek van Afrika. Eén van de wandelaars met pit die enkele dagen meeloopt is weerman Klaas de Weerbaas. Klaas verzorgt onder meer weerberichten voor radio en tv Drenthe.

De Afrikaloop vindt plaats in de herfstvakantie van zaterdag 17 tot en met vrijdag 23 oktober. De start is in Hoogeveen. De route loopt via Diever, Oosterwolde, Assen, Schoonoord, Coevorden en Hardenberg om ten slotte weer in Hoogeveen te eindigen. Natuurlijk bepaalt de wandelaar zelf het aantal dagen dat meegelopen wordt en ook de afstand die het beste past: 20, 28 of 35 kilometer. Men kan zich opgeven via de website: www.andreasmanna.org

Het doel van de Afrikaloop is het bieden van een week vol gezelligheid en ontspanning aan wandelaars en hulp voor kinderen in Afrika die in nood zijn. Maar het kan ook zijn dat iemand gewoon graag wandelt en dat als enig doel heeft. Niet alleen sponsoring brengt geld in het laatje, de deelnemers betalen inschrijfgeld wat eveneens geheel ten goede komt van de Afrikaanse kinderen. In sommige plaatsen op de wandelroute wordt door plaatselijke vrijwilligers een spetterend avondvullend programma georganiseerd met een "knipoog" naar Afrika. Iedereen is daar welkom!

De AMS bouwt aan een drietal projecten in Afrika: een weeshuis in Kenia, een opvangcentrum voor straat- en weeskinderen in Ghana en dit jaar wordt gestart met het ontwikkelen van een vakschool voor meisjes in één van de armste gebieden van Oeganda. De ontwikkeling van de projectonderdelen wordt uitgevoerd door kundige locale Afrikanen die zich vrijwillig inzetten voor het werk. Dat is uniek en zo is het zeker dat wordt samengewerkt met zeer gemotiveerde mensen. Vrijwilligers in Nederland werven fondsen en op eigen kosten reizen ze met enige regelmaat naar de projecten om te zien hoe het gaat. Op die mantier komt het geld van de acties altijd volledig ten goede van de kinderen in nood in Afrika.

Ineke Prins
0618640759