Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Almere, 9 oktober 2009

Ondernemers Stadshart organiseren kinderactiviteiten Voetballen en bouwen in de herfstvakantie

De herfstvakantie (17 t/m 25 oktober) staat voor de deur. Voor de kinderen van Almere en de regio hebben de ondernemers van Stadshart Almere een aantal leuke kinderactiviteiten georganiseerd. Voetbalcompetitie
Op het Forum kunnen kinderen op dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 oktober meedoen aan een spannende voetbalcompetitie 4 tegen 4. Iedereen die van voetbal houdt en tussen de 6 en 15 jaar is wordt uitgenodigd om met vrienden, broertjes, zusjes, klas- of buurtgenoten een team samen te stellen van 4 personen. Op de sites stadshart-almere.nl en omnimarkt.nl kunnen deze teams zich inschrijven. Er zijn leeftijdscategorieën van 6-8, 9-10, 11-12, 13 -15 jaar. De wedstrijden vinden elke dag plaats tussen 13.00 en 16.00 uur. De voetbalcompetitie wordt georganiseerd in samenwerking met FC Omniworld. Elke dag komen er spelers van deze club op het toernooi langs om handtekeningen uit te delen en er is een promotiestand waar shirts, posters, sleutelhangers en andere FC Omniworld artikelen worden verkocht.

Groot Kinder Bouwdorp
Op het Stationsplein staat van woensdag 21 tot en met vrijdag 23 oktober het Groot Kinder Bouwdorp. Drie dagen lang van 10.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen hier naar hartenlust hun eigen huis, hut of toren bouwen. Het bouwdorp is volkomen veilig en kindvriendelijk, want de houten delen schuiven 'vanzelf' in elkaar en er komt geen zaag of spijker aan te pas. 's Avonds worden alle bouwwerken weer afgebroken en de delen weer opgeborgen voor de volgende dag. Alle kinderen die aan het bouwdorp meedoen, krijgen een stoere bouwhelm cadeau.

Kinderboekenweek
Het begin van de herfstvakantie, zaterdag 17 oktober, valt samen met de slotdag van de Kinderboekenweek. De schouwburg en de bibliotheek organiseren op deze dag fantastische activiteiten met als thema de Middeleeuwen. In de schouwburg vindt een voorstelling plaats van de musical 'Kruistocht in spijkerbroek', naar het beroemde boek van Thea Beckman. Op de Esplanade is er een middeleeuws festijn, met ridders, jonkvrouwen, marktkooplui en allerlei middeleeuwse spelen.

Meer informatie over de activiteiten in het Stadshart is te vinden op www.stadshart-almere.nl. Meer informatie over de slotdag van de Kinderboekenweek staat op www.schouwburgalmere.nl

Noot voor de redactie,