Ingezonden persbericht


19 oktober 2009
Berichten uit Oud-Zuid

Verhuizing Nederlands Blazers Ensemble naar Cinétol in Oud-Zuid niet haalbaar

Het Dagelijks Bestuur heeft besloten af te zien van het verlenen van medewerking aan de verhuizing van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) naar het Cinétol en van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), die nu in het Cinétol gehuisvest is, naar de nieuwbouw in NieuwerAmstel (voormalig Archiefterrein).

Het NBE is al langere tijd op zoek naar een eigen plek voor een kantoor en een (repetitie)zaal om zich als Amsterdams ensemble nog duidelijker te kunnen profileren en haar educatieve activiteiten uit te breiden. In dat kader heeft Stadsdeel Oud-Zuid in goede samenwerking met betrokken partijen, zoals ontwikkelaar Ymere/Fortress, de haalbaarheid van de verhuizingen onderzocht.

Uit het onderzoek trekt het stadsdeel de conclusie dat verhuizing van de OBA naar de nieuwbouw en de intrek van het NBE in het Cinétol gegeven de financiële kaders niet haalbaar is. Daarnaast is het OBA tevreden met de huidige vestiging in het Cinétol en vindt het NBE 5 jaar overbruggingstijd tussen aankoop en verbouwing Cinétol te lang.

Het stadsdeel wil met NBE graag meedenken over mogelijke andere locaties.