Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.10 uur

Utrecht, 19-10-2009

Meer dan duizend drogisterij-artikelen

MAARSSEN Een automobilist reed op zaterdag 17 oktober niet alleen veel te hard, hij had ook meer dan duizend drogisterijproducten van een verdachte herkomst bij zich.

Rond 21.05 uur surveilleerden agenten in een onopvallende videowagen op de Rijksweg A2. Zij kwamen uit de richting van Utrecht en reden in de richting van Amsterdam. Ter hoogte van Maarssen werden zij ingehaald door een hard rijdende automobilist. De agenten gingen achter de auto aan en klokten die op een snelheid van 139 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 90 km/u geldt. Zij gaven de bestuurder bij de afrit Vinkeveen een stopteken.

In de auto zaten een 42-jarige bestuurder uit Den Bosch en een 44-jarige plaatsgenote. Bij navraag bleek dat beiden geen onbekenden waren van de politie. De agenten zagen dat de achterbank van de auto vol lag met vuilniszakken. Bij controle daarvan zagen zij dat deze waren gevuld met verzorgingsproducten. In de kofferbak troffen zij nog meer vuilniszakken met dezelfde goederen aan. De bestuurder had geen aannemelijk verhaal over de herkomst van de goederen, waarna de agenten de auto met inhoud in beslag namen.

In de auto bleken 31 vuilniszakken met in totaal honderden tubes tandpasta, honderden flessen shampoo, honderden verzorgingsproducten en honderden andere drogisterij-artikelen. Het is onbekend waar deze goederen vandaan komen. De politie stelt daar een onderzoek naar in.

Tegen de 42-jarige Boschenaar is vooralsnog alleen proces-verbaal opgemaakt voor de te hoge snelheid. Mocht blijken dat de in beslag genomen goederen van diefstal afkomstig zijn, dan wordt daar ook proces-verbaal voor opgemaakt.

Wegenwacht geslagen

MAARSSEN Een automobilist was op zondag 18 oktober niet tevreden over de oplossing die een wegenwacht hem bood en gaf hem een vuistslag.

Rond 14.00 uur deed een 52-jarige wegenwacht in het politiebureau aangifte van mishandeling. Hij hielp die ochtend rond 11.45 uur een automobilist op de Europalaan. De man had problemen met de uitlaat van zijn auto. De wegenwacht bood hem aan de auto naar een garage in Utrecht te slepen, waar hij het probleem tijdelijk op zou kunnen lossen. De man wilde vervangend vervoer, maar omdat de uitlaat gerepareerd kon worden, had hij daar geen recht op. De mannen kwamen er niet uit, waarop de wegenwacht besloot weg te gaan. De automobilist eiste zijn naam, maar die weigerde hij te geven. De wegenwacht stapte in en wilde wegrijden. Daarbij gaf de automobilist hem een vuistslag in het gezicht, waarna het slachtoffer er in slaagde weg te rijden.

De wegenwacht liep letsel in zijn gezicht op en deed aangifte van mishandeling. Aan de hand van het kenteken stelt de politie een onderzoek naar de verdachte in.

Aanrijding met politiemotor

MAARSSEN In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 oktober heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooterrijder en een motoragent.

Rond 01.00 uur reed de politieagent over het fietspad in Zwanenkamp. Een 19-jarige man uit De Meern reed hem op een scooter tegemoet. De agent wilde hem laten stoppen om te controleren. Hierbij ontstond een aanrijding, waarbij de scooterrijder lichtgewond raakte aan zijn heup. De politie heeft het ongeval in behandeling.