Consumentenbond


---


19 oktober 2009

Driekeerbeter.nl succesvol

De campagne DrieKeerBeter van de Consumentenbond samen met de Stichting Natuur en Milieu is succesvol afgesloten. Ruim 10.000 mensen hebben het energiebesparingspel gespeeld en ruim 2000 mensen hebben een handtekening gezet voor zuinigere apparaten in de Europese Unie. De lijst met handtekeningen is op 14 oktober 2009 overhandigd aan de nieuwe hiervoor verantwoordelijke Europarlementariƫrs met de oproep om zich de komende periode hard te maken voor meer energiezuinigheid.

Door strenge energienormen voor apparaten en een ambitieuzer energielabel kunnen consumenten gemiddeld 200 euro per jaar besparen. Werk aan de winkel dus voor het nieuwe Europarlement.

Nieuw label

De Europese Unie stelt dit jaar energienormen en een nieuw energielabel vast voor elektronica en huishoudelijke apparaten. Natuur en Milieu en de Consumentenbond willen dat het Europees Parlement het heldere bestaande A-G label handhaaft en alleen de criteria voor de klassen aanscherpt. Met het aanscherpen van de labelklassen komt er weer meer onderscheid en betere informatie voor consumenten. Vanuit de industrie liggen er voorstellen op tafel voor een heel nieuw energielabel dat moet verbloemen dat niet elk apparaat behoort tot de zuinigste klasse.