Politie Rotterdam Rijnmond


* OPVARENDEN VAN RUBBERBOOT IN DE PROBLEMEN

ROTTERDAM - Acht opvarenden van een rubberboot hebben vrijdagmiddag, rond half zes, een hachelijk avontuur beleefd. De 48-jarige schipper was met zeven opvarenden voor een tochtje op zee geweest, maar toen hij terug wilde keren, viel de motor ter hoogte van de Maasmond uit. Hij stak een rooksignaal af, maar dat werd door niemand opgemerkt. Een afgestoken vuurpijl (flare) had wel resultaat. Dit werd gezien door opvarenden van een loodsboot en nadat de Havendienst was gewaarschuwd, kon de boot naar de Berghaven worden gesleept. Daar werd het mankement verholpen en de schipper kon met de overige opvarenden zijn weg vervolgen. Een boot van de Zeehavenpolitie heeft de schipper voor alle zekerheid begeleidt naar de Citymarine Haven.


* POLITIE HOUDT TWEE MANNEN AAN NA OVERVAL

BARENDRECHT - De politie heeft vrijdagmiddag, rond één uur twee mannen aangehouden als verdachten van een overval op een woning in Barendrecht. Bij de overval aan de Riederhof werd een onbekend geldbedrag en sieraden buitgemaakt. Op het moment van de overval waren twee vrouwen in de woning aanwezig. Naar aanleiding van het door hen opgegeven signalement van de daders, stelde de politie een onderzoek in bij een woning in Lombardijen. Agenten van het wijkteam aldaar meenden nl. twee bekenden van hen in de signalementen te herkennen. Aangekomen in de Rousseaustraat werd één van de verdachten aangetroffen op straat. Hij werd direct door de agenten aangehouden. Tijdens de afhandeling hiervan kwam ook een tweede man de portiekwoning uit. Hij was degene die aan het andere signalement voldeed en ook hij werd aangehouden. De twee zijn als mverdachten van de overval overgebracht naar een politiebureau. De Technische Recherche van de politie deed sporenonderzoek in de woning aan de Riederhof.


* POLITIE HOUDT 13-JARIGE AAN VOOR HELING

RIDDERKERK - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben vrijdagavond, rond kwart voor tien een 13-jarige jongen aangehouden voor Heling.
De agenten werden op de Kerkweg aangesproken door een getuige dat een groepje van vijf jonge jongens een fiets hadden gestolen. Zij waren weggereden in de richting van de Kerkstraat. De agenten troffen het groepje op de Kerkstraat en één van hen ging er bij het zien van de politiemensen snel vandoor. Na een korte achtervolging kon hij worden achterhaald. Deze 13-jarige Ridderkerker bleek een fiets in zijn bezit te hebben waarvan het framenummer was weg gevijld. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* JONGEN KOMT OM BIJ ONGEVAL MET METRO
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - In de vroege zondagmorgen, rond kwart voor vijf, is een 17-jarige Capellenaar omgekomen bij een ongeval met de metro, vlakbij metrostation Slotlaan. Een 18-jarige andere Capellenaar raakte gewond.
De twee waren vermoedelijk bezig met het aanbrengen van graffiti op het baanvak van de metro toen zij werden aangereden. Eén van hen, de 17-jarige kwam daarbij om het leven en de 18-jarige jongen is gewond overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De metro kwam uit de richting van Capelsebrug in de richting van station de Terp. Hij reed op het baanvak in het kader van een testrit, de RET controleerde de seinen en de wissels. De slachtoffers zijn daar vermoedelijk door verrast. De Technische Ongevallen Dienst van de politie Rotterdam-Rijnmond stelde ter plaatse een onderzoek in.


* SNELHEIDSDUIVEL BETAALD HOGE BOETE
HELLEVOETSLUIS - Bij een snelheidscontrole op de N497 heeft de politie een hoge boete gegeven voor een snelheidsovertreding. De bestuurder, een 50-jarige Duitser, reed met een snelheid van 146 kilometer per uur waar 80 is toegestaan. De man kon ter plaatse de boete voldoen. Die bedroeg 640 euro.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR VERNIELING
HEENVLIET - Politie agenten hebben zaterdagavond, rond elf uur een man aangehouden voor vernieling.
De agenten kregen een melding dat een man een deuk in een auto had getrapt op de Markt. Getuigen wisten te vertellen dat de dader de hele avond al vervelend was geweest in de horeca aldaar. Na onderzoek bleek de 47-jarige verdachte zich op te houden in een eetcafé. Hij is daar aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* POLITIE HOUDT DRIE MANNEN AAN VOOR GEWELDPLEGING

ROTTERDAM - De politie onderzoekt een geweldpleging waarbij drie mannen zijn belaagd en mishandeld.
De drie hadden zaterdagavond, rond zeven uur ruzie gekregen met een aantal andere mannen, naar later bleek vanwege een 'oude zaak'. De drie kregen onder andere klappen met een honkbalknuppel en de auto van één van hen is vernield.
Na onderzoek bleken de belagers, ook drie in getal en allen Rotterdammers van 34- en 44 jaar, zich op te houden in een pand aan de V Graftstraat. Zij werden daar aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR BEROVING
ROTTERDAM - Politiemensen hebben in de nacht van zaterdag op zondag, rond twee uur een man aangehouden als verdachte van beroving.
De agenten kregen een melding dat er iemand was beroofd op het Kruisplein. Het slachtoffer, een 19-jarige Rotterdammer, en de vermeende dader werden aangetroffen op de West Kruiskade en zij waren in een hevige discussie verwikkeld. Na beiden te hebben aangehoord, is door de agenten de 45-jarige verdachte aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR BELEDIGING
ROTTERDAM - Politiemensen, die in de nacht van zaterdag op zondag, rond kwart voor drie, een onderzoek instelden naar de eigenaar van een verkeerd geparkeerde auto, hebben diezelfde eigenaar aangehouden voor belediging. De agenten gingen naar het Zuster Hennekeplein omdat een verkeerd geparkeerde auto daar een hek blokkeerde. Zij namen contact op met de eigenaar, maar die weigerde in eerste instantie te komen om het probleem op te lossen. Toen de agenten een bekeuring uitgeschreven kwam de man alsnog en hij was het bepaald niet eens met de gang van zaken. De 20-jarige man maakte de agenten uit voor `kankerpolitie' en maakte het nog wat persoonlijker door één van de agenten toe te wensen: 'krijg de kanker'. De man is toen aangehouden voor belediging. Hij verzette zich daartegen en was zeer recalcitrant, maar is toch overgebracht naar een politiebureau.
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam-West hebben zaterdagavond, rond half elf, een man met een steekwond aangetroffen op het Mathenesserplein. De man, een 21-jarige Let, is overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum en is inmiddels buiten levensgevaar.
Hij was samen met twee anderen Letten naar Rotterdam gekomen om oude auto's op te kopen. De drie hadden een ontmoeting met een man en die ging met hen naar een woning aan de Busken Huetstraat. Wat zich in de woning precies heeft afgespeeld is nog niet bekend, maar het slachtoffer heeft daar messteken opgelopen. Hij is met zijn kompanen vertrokken in een auto en is dus korte tijd later op het Mathenesserplein aangetroffen.
Het arrestatieteam van de politie Rotteram-Rijnmond heeft direct daarna een onderzoek ingesteld in de woning aan de Busken Huetstraat, maar heeft daar niemand aangetroffen. Later die nacht, rond één uur is de hoofdbewoner van het pand, een 44-jarige man, alsnog aangehouden. Hij is ingesloten. De politie onderzoekt de exacte toedracht.