Politie Zeeland


---


Z-3238-2009 Inbraak in horecabedrijf, Sluis
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een horecabedrijf in de Meerminnenstraat in Sluis.
Er werd een deur vernield en uit het kantoor van het bedrijf werden enkele tientallen euro's weggenomen. De deur, de deurposten en de regenpijp liepen voor een onbekend bedrag schade op.

Z-3239-2009 Verkeersongeval in Terneuzen
In de Axelsestraat in Terneuzen vond maandag om 12.20 uur een verkeersongeval plaats waarbij in totaal zes voertuigen betrokken raakten.
Een 41-jarige automobilist uit Terneuzen kwam uit de Zuidlandstraat en wilde de Dokweg op om daarna in de richting van de M. F.J. Haarmanweg te rijden. Op hetzelfde moment kwam een 20-jarige plaatsgenoot uit de richting van de Oude Vaart en wilde rechtdoor rijden, richting Schuttershof. Door onbekende oorzaak ontstond een botsing tussen beide voertuigen. De auto van de 20-jarige kwam door de kracht van de botsing ongeveer 100 meter verder tot stilstand. Onderweg vernielde dit voertuig vier geparkeerde auto's en een hekwerk. Op de straat was het een ravage van brokstukken, olie enz. De Axelsestraat werd in beide richtingen afgesloten en het verkeer werd omgeleid. De weg werd omstreeks 16.00 uur weer vrijgegeven. De 20-jarige bestuurder en een inzittende van zijn auto, een 16-jarige jongen uit Axel, zijn beiden met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Z-3240-2009 Rijden onder invloed, Hulst
In Hulst werd maandag rond 18.15 uur een 46-jarige man uit die plaats aangehouden omdat hij veel teveel gedronken had.
De politie zag de man, die duidelijk dronken was, lopen over de Markt. Hij stapte vervolgens in de Steenstraat in zijn auto en reed slingerend weg met de politie achter hem aan. In de Overdamstraat negeerde hij enkele stoptekens. Daarna reed hij slingerend de dubbele poort door en daarna werd hij tot stoppen gebracht en aangehouden. Ademanalyse wees uit de man meer dan 5x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij moet zijn rijbewijs inleveren.

O-3241-2009 Bedrijfsongeval, Ovezande
Op een stuk land aan de Rietveldweg in Ovezande vond maandag om 09.30 uur een bedrijfsongeval plaats.
Tijdens het rooien van de aardappelen liepen de rollen van de aardappelrooimachine vast door de vele vochtige grond. De bestuurder, een 22-jarige man uit de gemeente Borsele ging de rollen schoonmaken en de bestuurder van een ander landbouwvoertuig, een 28-jarige man uit dezelfde gemeente, schoot te hulp. Deze man kwam met zijn hand klem te zitten tussen de loofrol en de mat om het loof te verwijderen. De hand zat zodanig vast dat de brandweer ter plaatse moest komen om de hand los te maken. De 28-jarige is per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

O-3242-2009 Winkeldiefstal, Goes
In een winkel in Goes werd maandagmiddag een 61-jarige man uit de gemeente Goes aangehouden wegens winkeldiefstal.
De man had een stuk vlees gestolen. Hij kreeg een boete van honderdvijftig euro en is daarna weer in vrijheid gesteld.