Ingezonden persbericht

UNDER STRICT EMBARGO - 00.01 UUR MAANDAG 19 OKTOBER

Jay-Z en Robbie Williams
treden op tijdens de 2009 MTV Europe Music Awards

Bar Refaeli, Batista, Boris Becker, Brody Jenner en Jonas Brothers toegevoegd als presenters van de show

Joss Stone presenteert - en is gastvrouw op 2009 EMA: Red Carpet Show

Amsterdam, 19 oktober 2009
Rap-grootheid Jay-Z en pop-maestro Robbie Williams zijn de volgende grote namen die zijn onthuld als artiesten, die zullen optreden op de MTV Europe Music Awards van dit jaar. Het nieuws werd vandaag aangekondigd door MTV International (MTVNI). De MTV Europe Music Awards-show wordt live uitgezonden vanuit de 02 World in Berlijn op donderdag 5 november om 21:00 uur en is te zien op MTV. De show wordt gesponsord door Sony Ericsson, MTV Games / Harmonix's The Beatles(TM): Rock Band(TM) en Dell.

Onder de beroemde presentatoren bevinden zich ook Sports Illustrated-model en actrice Bar Refaeli, WWE-superster Batista, voormalig nummer 1 van de wereld en winnaar van Olympisch tennisgoud Boris Becker, Brody Jenner van de MTV-series The Hills en Bromance, en de Amerikaanse pop-boyband Jonas Brothers. De Britse soul-singer/songwriter Joss Stone reikt een award uit en maakt haar debuut als gastvrouw van de 2009 EMA: Red Carpet Show, waarin zij artiesten interviewt bij hun aankomst op het luisterrijke evenement. De 2009 EMA: Red Carpet Show kan worden ontvangen via www.mtvema.com op donderdag 5 november van 20:00-21:00 uur.

Jay-Z, Robbie Williams, Bar Refaeli, Batista, Boris Becker, Brody Jenner, Jonas Brothers en Joss Stone voegen zich bij de al eerder aangekondigde EMA-artiesten zoals Awards-gastvrouw Katy Perry, de optredende acts Foo Fighters, Green Day, Leona Lewis, Shakira en Tokio Hotel, 2009 EMA: All Access online-gastheer Pete Wentz en presentatoren Asia Argento, Backstreet Boys, Jean Reno, Juliette Lewis en Miranda Cosgrove op het evenement. Meer artiesten en presentatoren worden binnenkort aangekondigd.

Hiphop-impresario en zakenman Jay-Z heeft het gezicht van de muziek voor een hele generatie bepaald. Deze artiest, die wereldwijd meer dan 40 miljoen albums heeft verkocht, ging op zijn meest recente album Blueprint 3 een samenwerking aan met Rihanna en Kanye West voor het nummer Run This Town, dat in augustus exclusief bij MTV wereldwijd in première ging. Blueprint 3, het laatste hoofdstuk in de Blueprint-trilogie, werd uitgebracht door Roc Nation, het label van Jay-Z, en blijft wereldwijd lof oogsten. Het album werd Jay-Z's 11e nummer 1, en hij is nu de mannelijke solo-artiest met de meeste nummer 1-albums in de Billboard 100 - waarmee hij het vorige record van Elvis Presley overtreft. Jay-Z is bij de EMA's van dit jaar genomineerd in de categorieën Best Male en Best Urban.

De grote showman Robbie Williams heeft binnen Europa meer albums verkocht dan welke andere Britse solo-artiest dan ook. Zijn solo-carrière begon met de release van het album Life Thru A Lens, dat de met dubbel platina bekroonde wereldhit Angels voortbracht. Hierop volgden ongelofelijk succesvolle albums die vele prijzen kregen, waaronder I've Been Expecting You, Sing When Your Winning - met een spetterende uitvoering van Robbie en Kylie Minogue van Kids tijdens de EMA 2000 - Escapology en Intensive Care, en recordbrekende concerten in Knebworth. Nu, na een onderbreking van 3 jaar, heeft heel Europa het over de aankomende lancering van Reality Killed The Video Star, een verwijzing naar Video Killed The Radio Star van de Buggles, tevens de eerste video die ooit op MTV werd vertoond. Titelsong Bodies blijft een nummer 1-hit in geheel Europa en levert Robbie tevens een nominatie op voor Best Male tijdens de EMA's.

Bruce Gilmer, Co-executive Producer & SVP, Talent & Music van MTV Networks International: "Met Jay-Z en Robbie Williams erbij als performers tijdens de EMA's belooft de 16e MTV Europe Music Awards een onvergetelijke - en explosieve - avond te worden met live optredens van enkele van de grootste muzikale sterren van de wereld."

Toonaangevende genomineerden voor de EMA 2009 zijn onder anderen Lady GaGa en Kings of Leon, met elk vijf nominaties. Zij worden op de voet gevolgd door Beyoncé, die in vier categorieën is genomineerd.
De MTV Europe Music Awards is een van de meest prestigieuze live muziekevenementen ter wereld. In 2008 genereerde de EMA's meer dan vier miljoen unieke bezoekers op www.mtvema.com en hebben er meer dan 100 miljoen mensen online gestemd.

- EINDE BERICHT -



Ingezonden persbericht