Gemeente Doetinchem

Persbericht, 19 oktober 2009

Wethouder Kuiper opent welnesscorner in Rozengaarde

Dinsdag 20 oktober 2009 opent wethouder Kuiper de nieuwe wellnesscorner bij Sportcentrum Rozengaarde. De wellnesscorner is de eerste zichtbare verbetering van de accommodatie sinds de verzelfstandiging van Rozengaarde in januari 2009.

De wellnesscorner bevat vier kruidenbaden, drie stoombaden, twee infrarood saunas en een voetenbad. Er is veel aandacht besteed aan de inrichting en aankleding van de ruimte. De nieuwe wellnesscorner past in de trend om gezond en ontspannen sporten en recreëren te combineren.

Meer aanpassingen
Hoewel de welnesscorner de eerste zichtbare verbetering is, zijn de afgelopen maanden meerdere aanpassingen gedaan in het sportcentrum. Zo is afgelopen zomer de complete luchtbehandeling vervangen, waardoor de luchtkwaliteit en het binnenklimaat voor zowel de gasten als de medewerkers sterk is verbeterd.

Milieu en duurzaamheid
Bij alle verbeteringen heeft Sportcentrum Rozengaarde volop aandacht voor het milieu en de duurzaamheid. De nieuwe luchtbehandelingskasten zijn voorzien van warmtepompen, waardoor een groot deel van de warmte wordt hergebruikt. Voor de verlichting wordt gebruik gemaakt van energiezuinige LED verlichting.