Payrolling leidt tot forse besparingen in het MKB

20/10/2009 10:00

Please Holding B.V.

Ernst & Young heeft in opdracht van Please Payroll een onderzoek uitgevoerd naar de aantrekkelijkheid van de dienst 'payroll' voor het bedrijfsleven. De kernvraag uit het onderzoek is: wanneer is payroll vanuit het kostenaspect voor ondernemingen een interessant alternatief? Om dit te bepalen is gekeken naar de opbouw van personeelskosten voor een bedrijf. Een kopie van het onderzoek kan bij Please Payroll opgevraagd worden.

Onderzoek

Vanuit de arbeidsmarkt ontving Please signalen dat nader onderzoek in deze richting gewenst was. Namens Ernst & Young hebben twee studenten aan de Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM) onderzocht of er een verband bestaat tussen de uitvoerings- en beheerskosten per medewerker die door een werkgever worden betaald en het aantal medewerkers dat bij deze werkgever in dienst is. Met de uitvoerings- en beheerskosten worden de additionele kosten bedoeld die werkgevers dienen te maken naast de loonkosten en de bijbehorende werkgeverslasten en sociale premies.

Resultaten

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat de dienst 'payroll' op basis van de uitvoerings-en beheerskosten eerder een gunstig alternatief voor kleinere ondernemingen is dan voor grotere ondernemingen. De uitvoerings-en beheerskosten van kleinere ondernemingen, uitgedrukt in het aantal werkzame medewerkers, zijn per medewerker namelijk hoger dan deze kosten van grotere ondernemingen. Hier wordt in het onderzoeksrapport uitgebreider op ingegaan.

Please Payroll

Please Payroll is een landelijk opererende payrollorganisatie en behoort met circa 3000 medewerkers tot de grotere payrollers van ons land.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.please.nl