Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 20 oktober

Alkmaar, 20-10-2009 o 12.00 uur

Koerier overvallen

Alkmaar, maandag 19 oktober

Op maandagavond omstreeks 20.50 uur werd op de Braspenningstraat in Alkmaar een 18-jarige man uit Alkmaar beroofd. Het slachtoffer was op de bromfiets naar de Braspenningstraat gereden om daar een maaltijd af te leveren. Toen hij naar het opgegeven adres liep, werd hij ingesloten door drie mannen met bivakmutsen of shawls voor hun gezicht. Een van hen bedreigde het slachtoffer met een mes, terwijl een ander de portemonnee uit zijn zak haalde. Toen het slachtoffer weg probeerde te komen, werd hij getrapt. Het slachtoffer liep verschillende lichamelijke klachten op en moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

De gewaarschuwde politie stelde ter plaatse een buurtonderzoek in. Dit leverde vooralsnog niets op.

Eventuele getuigen van de overval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanrijding met letsel

Alkmaar, maandag 19 oktober

Op maandagmiddag omstreeks 17.00 uur raakte een 17-jarige jongen uit Tuitjenhorn gewond bij een verkeersongeval op de kruising van De Helling en de Vronemeer in Alkmaar. De jongen reed op een bromfiets op de Vronemeer en kreeg op de kruising geen voorrang van een personenauto die over de Helling de kruising naderde. De auto werd bestuurd door een 54-jarige man uit St. Pancras.

Het slachtoffer kwam na het ongeval ten val op het wegdek. Hij raakte enige tijd buiten bewustzijn. Ook bleek hij een beenbreuk te hebben opgelopen. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.