Politie Rotterdam Rijnmond

Actuele berichten - dinsdag 20 oktober 2009

* OPENBAAR VERVOERSCONTROLE
ROTTERDAM-OOST - De politie en RET hielden in de nacht van zaterdag op zondag een OV-controle gehouden op een aantal metrostations
Tussen vijf uur en half één. In totaal werden er op de stations Gerdesiaweg, Kralingse Zoom, Capelse Brug, Capelle Centrum en het Oostplein in totaal 67 bekeuringen uitgeschreven. Dit ondermeer voor het niet hebben van een geldig vervoersbewijs, niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, wildplassen, valse naam opgeven en het bezit van softdrugs.


* POLITIE HOUDT AGRESSIEVE SCOOTERRIJDER AAN

ROTTERDAM-OUDE NOORDEN - De politie heeft maandagmiddag rond kwart over drie een 19-jarige Schiedammer aangehouden. Agenten surveilleerden op de Schiekade, toen ze de jongen zonder helm op een scooter zagen rijden. De agenten zetten per fiets de achtervolging in. Tijdens deze achtervolging is een agent van zijn fiets afgeschopt door de bestuurder van de scooter. De verdachte is aangehouden in de Insulindestraat en is overgebracht naar een politiebureau. De brommer is in beslag genomen.


* POLITIE HOUDT VROUW AAN VOOR HUISELIJK GEWELD

VLAARDINGEN - De politie heeft maandagavond rond kwart voor acht een vrouw gearresteerd nadat zij haar man met een mes had gestoken.
Gealarmeerde agenten zagen bij een woning aan de P.K. Drossaardstraat een man op de trap zitten die met een mes gestoken was. Ze verleenden hem eerste hulp en troffen daarna in de woning een vrouw aan die verklaarde de man zojuist te hebben gestoken. Zij is hierop aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Het aangetroffen mes is veiliggesteld op sporen. De politie doet nader onderzoek. De man is nagekeken en verbonden door ambulancepersoneel.


* POLITIE HOUDT GEZOCHTE MAN AAN
ROTTERDAM - De politie heeft maandagochtend rond half elf aan de Willem Ruyslaan een man aangehouden die nog een straf open had staan. De man viel op omdat hij een joint rookte en op de Oostzeedijk aan het wildplassen was. Uit onderzoek bleek toen dat de man nog een straf moest uitzitten.


* POLITIE HOUDT DRUGSBEZITTERS AAN
MAASSLUIS - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond drie uur twee jongens van 21- en 23 jaar uit Maassluis aangehouden die verdovende middelen bij zich hadden. Agenten zagen op een parkeerterrein van een tankstation aan de A20 twee auto's. Bij een controle bleek dat de mannen geld en verdovende middelen bij zich hadden. Ook werd in de auto een mes aangetroffen. Het mes en de drugs zijn in beslag genomen. De mannen zijn voor nader onderzoek overgebracht naar een politiebureau


* POLITIE HOUDT VERDACHTEN AAN NA STEEKPARTIJ

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft in totaal zes aanhoudingen verricht na een steekpartij in een woning aan de Busken Huetstraat.
Politiemensen van het district Rotterdam-West hebben zaterdagavond, rond half elf, een 21-jarige Let met een steekwond aangetroffen op het Mathenesserplein. De man is overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum en is inmiddels buiten levensgevaar. en gingen gezamenlijk naar een woning aan de Busken Huetstraat. Wat zich in de woning precies heeft afgespeeld is nog niet bekend, maar het slachtoffer heeft daar messteken opgelopen. Hij vertrok met zijn kompanen per auto en werd dus korte tijd later op het Mathenesserplein aangetroffen.
alsnog aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt de exacte toedracht.
Na onderzoek zijn afgelopen zondag nog enkele woningen door agenten bezocht. Bij doorzoeking van woningen aan de Mathenesserstraat, Boomgaardsstraat en Nieuwe Binnenweg zijn drie vuurwapens, verdovende middelen en een paar duizend euro in beslag genomen. In totaal zijn zes Rotterdammers aangehouden in de leeftijd van 21, 23 (drie personen), 26 en 44 jaar. Zij zitten nog vast.


* AANHOUDING VAN GEVAARLIJKE BESTUURDER
BARENDRECHT - De politie heeft een 19-jarige Barendrechter aangehouden die in een gestolen auto gevaarlijk rijgedrag vertoonde.
Maandagavond rond elf uur zag een agent in vrije tijd een Hyundai met hoge snelheid door de Wolvenburg rijden. De auto veroorzaakte diverse aanrijdingen wat voor nogal wat commotie in de straat zorgde. De agent zette per auto de achtervolging in. Nadat de man zijn auto verliet was hij agressief bij zijn aanhouding. Er ontstond waarbij de schouder van de man uit de kom schoot. De agent liep enkele kneuzingen op. Een tweede agent in vrije tijd assisteerde ook bij de aanhouding. De man is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Hij wordt ondermeer verdacht van het doorrijden na een ongeluk, zonder rijbewijs en onder invloed rijden en tanken zonder te betalen. Tevens stond de auto als gestolen te boek.