NEN


Strategische kansen in de financiële sector

dinsdag 20 oktober 2009, 14:52

Elektronische gegevensuitwisseling biedt strategische kansen in de financiële sector. Voor organisaties die werken in en voor deze sector organiseren ECP-EPN en NEN op 4 november een gratis informatiemiddag over de ontwikkelingen op het gebied van 'trade facilitation' en de 'financial supply chain'. Speciale aandacht zal worden besteed aan standaarden.

Ontwikkelingen op het gebied van 'trade facilitation' en de 'financial supply chain' bieden strategische kansen voor organisaties die werken in of diensten leveren aan de financiële dienstensector. Voor het benutten van deze kansen is echter kennis van het veld nodig. Omdat deze vaak ontbreekt, organiseren ECP-EPN en NEN een informatiedag, met speciale aandacht voor standaarden. Deze informatiedag vindt plaats op woensdag 4 november van 13.30 tot 17.00 uur bij VNO-NCW in Den Haag

Informatiestromen werken alleen optimaal wanneer de juiste elektronische berichten zijn gedefinieerd, zodat deze automatisch kunnen worden uitgewisseld en verwerkt. Het adequaat en eenduidig definiëren van deze inhoud (het ontwikkelen van standaarden) is met de jaren erg belangrijk geworden. Dit wordt besproken tijdens de informatiemiddag.

Meer specifiek gaan de diverse sprekers in op:

* Ontwikkelingen in de supply chain van de wereldhandel die gefaciliteerd wordt door financiële diensten. Wat zijn de ontwikkelingen met betrekking tot standaarden op dit gebied en hoe gaan nieuwe standaarden de handel in de toekomst faciliteren?
* e-Invoicing: welke ontwikkelingen staven het belang dat aan het 'dematerialiseren van businessprocessen' wordt toegekend?
* Welke ontwikkelingen zijn er in standaardisatie voor het betalingsverkeer?

* Normalisatie bij internationale gremia zoals ISO, UN/CEFACT en CEN als de basis voor innovatie en nieuwe businessmogelijkheden.

Aanmelden
De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor geïnteresseerden. Meer informatie over deze middag is te verkrijgen via tim.kniep@nen.nl. U kunt zich aanmelden via evenementen@nen.nl.