Airport Weeze


Airport Weeze passeert 2 miljoen passagiers grens

Op Airport Weeze, de derde grote luchthaven in Nordrhein-Westfalen, is vandaag, 20 oktober 2009, de 2 miljoenste passagier van dit jaar begroet.

Gabriele Schulte-Florian uit Bochum is de gevierde passagier. Zij, haar man Reinhard en hun vier kinderen landden vandaag met de Ierse Low-Cost maatschappij Ryanair na een bezoek aan Edinburgh. Luchthavendirecteur Ludger van Bebber en Ryanair manager Henrike Schmidt begroette hen met bloemen, champagne en 2 gratis vliegtickets.

Voor het eerst in haar zesjarig bestaan heeft de luchthaven de 2 miljoen grens bereikt. De internationale luchthaven in de regio Niederrhein, net over de grens bij Nijmegen en Venray, groeit met meer dan 60% duidelijk tegen de branchetrend in. De enorme ontwikkeling van het vliegveld is vooral te danken aan Ryanair. Zij hebben op Airport Weeze 7 vliegtuigen gestationeerd die wekelijks 50 bestemmingen aanvliegen. Maar ook Wizz Air, Hamburg International, eveneens met een gestationeerd vliegtuig, Sky Airlines, SunExpress, Pegasus Airlines en Welcome Air hebben aan dit geweldige record bijgedragen.

Na 1,5 miljoen passagiers in 2008, verwacht directeur Ludger van Bebber voor 2009 meer dan 2,3 miljoen passagiers. Wij verheugen ons over het feit dat wij ondanks dit moeilijke economische jaar tezamen met onze partners zo strek groeien, aldus Ludger van Bebber. Nu al de 2 miljoen passagiersgrens bereikt te hebben is voor ons een belangrijke mijlpaal.

Foto: Gabriele Schulte-Florian en haar familie (3e van rechts) als 2 miljoenste passagier op Airport Weeze. Zij werden begroet door Henrike Schmidt van Ryanair (links) en luchthavendirecteur Ludger van Bebber ( 2e van rechts).