Ingezonden persbericht



---



Persbericht

Vagina is kwetsbaar
Intiemverzorging helpt beschermen tegen invloeden van buitenaf Utrecht, 20 oktober 2009 - De Nederlandse vrouw draagt in haar leven gemiddeld 4.790 strings, verbruikt 135 liter scheerschuim en trekt 69.723 meter toiletpapier van de rol. Daarnaast heeft ze gemiddeld 3.760 keer seks en menstrueert ze in totaal ongeveer 8 jaar van haar leven. Het dragen van een skinny jeans en synthetisch ondergoed doet daar nog een schepje bovenop. Kortom, de vagina heeft het zwaar te verduren. Helemaal niet zo gek dus dat 1 op de 3 Nederlandse vrouwen een intiemverzorgingsproduct gebruikt.

Veel `alledaagse dingen' kunnen de natuurlijke balans van de vagina verstoren. Door de wrijving van strakke strings kan irritatie ontstaan aan de vagina. Synthetisch ondergoed ademt niet, met transpiratie tot gevolg. Dit kan de zuurgraad en het bacteriële evenwicht in de vagina verstoren. Het scheren van de bikinilijn en het gebruik van een agressieve olie of scheerschuim kan huidirritatie veroorzaken en de weerstand van de vagina beïnvloeden. Met al deze invloeden van buitenaf kan de vagina wel wat hulp bij de bescherming gebruiken. Een intiemverzorgingsproduct helpt de natuurlijke balans van de vagina te behouden.

Onderdeel verzorgingsritueel
Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 Nederlandse vrouwen (met name in de leeftijdscategorie 18-30 jaar) een intiemverzorgingsproduct gebruikt. Deze vrouwen zien het verzorgen van de vagina als een vast onderdeel van hun verzorgingsritueel, net als het reinigen van het gezicht, het hydrateren van de huid en het poetsen van de tanden. Ook hun huid, haar en tanden beschermen zij immers tegen invloeden van buitenaf. Intiemverzorging biedt hulp bij de bescherming en geeft bovendien een schoon en fris gevoel.

Waarom gebruikt de Nederlandse vrouw intiemverzorging?


1 Onaangename geurtjes tegengaan 50 %
2 Fris gevoel 41 %
3 Problemen als irritatie en jeuk 40 %
4 Standaard verzorgingsritueel 30 %
5 Voor/na seks 30 %
6 Voor/tijdens/na menstruatie 30 %
7 Medische redenen 27 %
8 Doktersbezoek 19 %
9 Ter bescherming 16 %
10 Na toiletbezoek 11 %
11 Op vakantie 5 %
12 Bij het uitgaan 2 %

Onderzoek onder 550 Nederlandse vrouwen van 18 jaar en ouder

////Einde persbericht/////





Over Lactacyd
Lactacyd is een product voor intiemverzorging. Het is ontwikkeld om de vagina dagelijks te reinigen, te verfrissen en te helpen beschermen. Lactacyd heeft dezelfde lage pH-waarde als de vagina en bevat lichaamseigen melkzuur dat helpt de natuurlijke balans van de vagina te behouden. Het ondersteunt de natuurlijke bescherming van de vagina. Lactacyd ruikt fris, is mild en bevat geen zeep. Daarnaast heeft Lactacyd ook producten voor specifieke momenten als menstruatie en zwangerschap met een pH-waarde van 3,5 om de pH-waarde weer te helpen herstellen. Op de vernieuwde Lactacyd website staan alle invloeden op de vagina verder uitgewerkt.



Ingezonden persbericht