Gemeente Nijmegen

Het Canisuscollege heeft ons gevraagd te ondersteunen bij de mediawoordvoering rond het busongeluk in Spanje. Daarom doen wij namens de school onderstaande persmededeling.

Morgen om 10.00 uur is er een bijeenkomst voor leerlingen en ouders. De school vraagt ons met klem de leerlingen en hun ouders ongestoord de school in en uit te laten gaan. Na afloop van de bijeenkomst, om 11.30 uur, wordt er in Wijkcentrum De Ark van Oost Cipresstraat 154, 6523 HR Nijmegen een perstoelichting gegeven. Daar worden mededelingen gedaan over de stand van zaken op dat moment, het verloop van de bijeenkomst en een vooruitblik naar de komende dagen.


Marij Delissen

persvoorlichting Nijmegen

telefoon 024 3292380 of buiten kantoortijden 024-3292585


Persmededeling Canisiuscollege

Onze school werd vanmorgen vroeg opgeschrikt door een zwaar busongeval met aan boord 53 leerlingen en 6 leraren van onze school. De leraren en de vierdeklassers waren onderweg naar een hun hotel in Calella, de uitvalsbasis voor een excursiereis in Spanje. Eén van onze leerlingen heeft het ongeval niet overleefd. Ons medeleven gaat uit naar haar ouders, vrienden en familie. Twee leerlingen zijn zwaargewond en zeventien personen, enkele leraren en verder leerlingen zijn lichtgewond. De gewonden worden behandeld in ziekenhuizen in Gerona en Figueres. Het ongeluk gebeurde rond 06.20 uur bij de afrit van de AP-7 richting L'Escala, ten noorden van Lloret de Mar. Over de toedracht van het ongeluk kunnen we nog geen mededelingen doen.

De leerlingen van deze reis en van de andere excursiereizen van leerjaar 4 van het Canisius College komen terug naar Nijmegen.

Alarmcentrale SOS International heeft twee teams naar Spanje gestuurd om hulp te bieden aan de slachtoffers. Ook zijn er twee leraren van de school onderweg om extra hulp te bieden

SOS International heeft een publieksinformatienummer over de het busongeval in Spanje geopend: 0800-0990099