Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 22-10-2009

Twee dieven gearresteerd in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De politie heeft woensdagmiddag mede dankzij een alerte getuige op de parkeerplaats van een winkel aan het Trivium twee mannen uit Etten-Leur (23 en 28 jaar) aangehouden die verdacht worden van de diefstal van een auto in St. Willebrord en de diefstal van een heggenschaar in Rijsbergen.

Alle surveillance eenheden kregen gistermiddag omstreeks 14.30 uur de melding dat in Rijsbergen uit een voertuig van het
Werkvoorzieningschap West Brabant een heggenschaar was gestolen. De getuige had gezien dat de twee dieven waren weggereden in een witte Toyota Corolla. Ook had de tipgever het kenteken genoteerd. Deze auto bleek eerder op de dag gestolen te zijn, vanaf de Dorpsstraat in St. Willebrord. Twee agenten reden met hun auto rond 16.15 uur de parkeerplaats van een winkel op het Trivium op. Zij zagen daar de auto staan waar naar uitgekeken moest worden. Er stond een 28-jarige man uit Etten-Leur bij. De agenten zagen ook een naar later bleek
23-jarige man uit Etten-Leur, die vanaf die geparkeerde auto naar een bouwmarkt liep. Beide mannen, die aan het signalement voldeden wat door de getuige was opgegeven, zijn aangehouden. In de kofferbak van de auto werd de gestolen heggenschaar aangetroffen. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Vervelende man voldoet niet aan vordering

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 00.40 uur op de
Nassausingel een 46-jarige man uit Apeldoorn aangehouden ter zake het niet voldoen aan de vordering om te vertrekken. De verdachte was op straat nabij het bowlingcentrum betrokken geweest bij de mishandeling van een 41-jarige man uit Baarn.

De politie sprak ter plaatse met het slachtoffer. Hij vertelde dat hij ruzie had gehad met de verdachte. Hij zou van de 46-jarige Apeldoorner nog geld tegoed hebben. Hierna zou de verdachte hem op zijn hoofd geslagen hebben. Hij had een klein hoofdwondje. Beide mannen waren onder invloed van alcohol. De verdachte beweerde dat hij juist aangevallen was. Hij had echter geen verwondingen. Nadat het gesprek met de agenten was beëindigd, maakte de verdachte aanstalten om opnieuw de zaak binnen te gaan en het slachtoffer weer op te zoeken. Hij riep daarbij "Ik maak hem dood". Hierop is de man na herhaalde vordering gearresteerd.

Twee arrestaties na incident in restaurant

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag in de Fröbelstraat een
22-jarige vrouw uit Poppel en een 23-jarige man uit Ulvenhout
aangehouden ter zake bedreiging. Na onderzoek bleek dat het feitelijk ging om een vernieling van een deur van een restaurant waarbij de vrouw niet betrokken was. Wel wordt de 23-jarige Ulvenhouter verzet tijdens zijn aanhouding ten laste gelegd. Hij is vanwege drugsgebruik zijn rijbewijs kwijt.

De arrestaties volgde na een melding van een fastfood restaurant aan de Kruisvoort. Daar had een stel gegeten waarvan de man heel erg opgefokt was, de vrouw maakte een versufte indruk. Beiden leken onder invloed te zijn van drugs. De man kwam bedreigend over en was ondanks waarschuwingen vooraf van een medewerker zo hard tegen een deur aangelopen dat deze beschadigd raakte. Hierna waren ze weggereden. De agenten controleerden de auto van het stel op de Fröbelstraat. De agenten wilden de inzittenden aanhouden vanwege het eerdere incident aan de Kruisvoort. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van GHB. Hij was erg agressief en moest onder verzet worden aangehouden. Hij uitte daarbij dreigementen naar een agent.

De verdachten zijn na onderzoek en na overleg met het Openbaar Ministerie weer in vrijheid gesteld. Tegen de vrouw bleken geen concrete verdenkingen meer over te blijven. Het incident bij het restaurant is aangegeven als een vernieling. Het rijbewijs van de bestuurder is vanwege zijn drugsgebruik ingevorderd. Hij bleek al met een behandelplan voor zijn verslaving bezig te zijn.

Huisverbod voor 32-jarige Bredanaar

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag in de wijk Westeinde een 32-jarige Bredanaar aangehouden ter zake huiselijk geweld. De
verdachte is een paar maanden geleden ingetrokken bij zijn moeder. Het inwonen levert spanningen op. Gisteren zou hij zijn 64-jarige moeder mishandeld hebben. Zij deed aangifte. Ze vertelde onder meer dat ze tijdens een ruzie door haar zoon drie keer op haar rug geslagen was. Ook zou hij de telefoon kapot gegooid hebben. Dit gebeurde terwijl zijn dochter er bij stond. De verdachte die de mishandeling ontkent is in verzekering gesteld. Er is hem namens de burgemeester een
huisverbod uitgereikt.

Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig
vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd.

De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Dieven aangehouden op parkeerplaats bouwmarkt

ETTEN-LEUR: De politie heeft woensdag aan het begin van de middag bij een bouwmarkt aan het Trivium twee verdachten aangehouden voor de diefstal van een zogenaamde platenwagen. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Fijnaart en een 23-jarige Roosendaler.

Een medewerker van de bouwmarkt zag dat het duo op de parkeerplaats een platenwagen in hun bestelbus laadde en kennelijk wilde meenemen. Volgens de mannen waren ze aan het werken op een adres met dakplaten. Daarvoor was het wel handig om de platenwagen, die eigendom is van de bouwmarkt, mee te nemen. Na afloop van de klus zou de platenwagen naar eigen zeggen weer worden teruggebracht. De mannen wordt echter diefstal ten laste gelegd. De 23-jarige Roosendaler staat
geregistreerd als veelpleger en is conform de afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De 17-jarige knul heeft een blanco strafblad en wordt naar Halt verwezen.

Vondst vuurwapens, drugs en granaten

CHAAM: De politie heeft vanmorgen in een woning drie vuurwapens en een ploertendoder aangetroffen. In de schuur bij de woning lagen ook nog 20 granaten uit de Tweede Wereldoorlog. Twee granaten zijn door het Explosieven Opruimingscommando tot ontploffing gebracht. In een auto die op het terrein stond, werd een zakje met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De 35-jarige bewoner is aangehouden. De politie kwam de wapens en drugs op het spoor door recherche onderzoek dat gestart was nadat een tip was binnengekomen.

Minderjarige knul met softdrugs

BREDA: Agenten hebben woensdagmiddag tijdens een controle in het Valkenberg park een 17-jarige jongen uit Fijnaart aangehouden vanwege het gebruik van soft drugs. De agenten zagen dat de minderjarige knul een joint aan het roken was. Hij krijgt een proces-verbaal.

Spugen is niet stoer

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag op aanwijzing van een 19-jarige vrouw uit Middelburg op het Station CS een 14-jarige jongen uit Etten-Leur aangehouden voor baldadigheid. Hij had in de stadsbus twee vrouwelijke passagiers bespuugd.

De verdachte was samen met twee vrienden en een vriendin bij de halte aan de Kapittelweg ingestapt. Ook twee vrouwen stapten daar in. De verdachte verklaart dat hij in de bus door zijn vrienden uitgedaagd werd om de twee vrouwen te pesten. Hij besloot daarom de vrouwen, terwijl hij limonade in zijn mond had, enkele keren te bespugen op benen en schoenen. De verdachte, die op het busstation nog erg nonchalant reageerde, verklaarde aan het bureau veel spijt te hebben van deze vieze actie. Hij wilde stoer doen tegenover zijn vrienden. Over een passende straf wordt nog overlegd.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 22-10-2009 13:07 | © Regio Midden en West Brabant |