Gemeente Rotterdam

Heb je zin om een beetje te griezelen? Ga dan naar De Monsterfabriek in Villa Zebra. In deze tentoonstelling tref je meer dan 15 bijzondere creaties aan waaronder een paar misvormde knuffeldieren en een zwerm rare insecten. En wat vind je van de Quasivaraan en het keukenblok met allemaal huis- tuin- en keukenmonsters? In de fabriek zijn ook nog enkele productieruimtes die op volle toeren draaien. Als je wilt, kun je in productieruimte 44 bouwen aan een enorm watermonster en productieruimte 41 is een schaduwkabinet waar kinderen hun ouders, vriendjes of vriendinnetjes de stuipen op het lijf kunnen jagen.

WORKSHOPS

Na een bezoek aan De Monsterfabriek volgen kinderen vanaf 4 tot en met 12 jaar één van de workshops. Kinderen kunnen kiezen uit Monsterlab of Monstermenu. In de workshop Monsterlab maken kinderen hun eigen supermonster van allerlei verschillende materialen. Tevens bedenken ze een naam en schrijven een gebruiksaanwijzing. De workshop Monstermenu sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek: 'Aan tafel'. We kijken speciaal naar het werk van de kunstenaars Agnes Roothaan en Jeannette Ephraïm. In hun keuken zien we allerlei bijzondere monstertjes en vragen ons af wat ze eigenlijk eten. Misschien wel Grumpudding, griesmeelpasta of drilsap met bonken! In de workshop bedenken kinderen van knutselmateriaal een maaltijd of recept voor een monster. Even laten sudderen en borrelen, serveren op een bordje. Eet smakelijk!

HIER WOON IK
Naast De Monsterfabriek is in Villa Zebra ook de tentoonstelling 'Hier woon ik' van Butterfly Works te zien. De tentoonstelling is gebaseerd op het gelijknamige lees- en doeboek waarbij de Nederlands- Marokkaanse Sara op vakantie gaat bij de Marokkaanse Omar. Samen gaan ze op zoek naar de verloren ring van nicht Samira. Onderweg leert Sara alles over het Marokkaanse leven onder andere over eten, wonen, school en spelletjes. In de tentoonstelling worden allerlei dingen uit het dagelijkse leven van kinderen uit de stad Fes uitgelicht door middel van foto's, tekeningen en opdrachten. Op donderdag 22 oktober zijn er speciale workshops (14.00 en 15.00 uur) waarin kinderen een Marokkaanse lantaarn kunnen maken.

OPENINGSTIJDEN
Villa Zebra heeft tot en met 1 november een speciaal vakantierooster en is dan ook op maandag open. Ook zijn er alle dagen workshops vanaf 12.00 tot 17.00 uur. Buiten de vakanties is Villa Zebra geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur.

Villa Zebra, Stieltjesstraat 21 3071 JV Rotterdam Actuele informatie op: www.villazebra.nl

Bron: Villa Zebra, 22-10-2009