Gemeente Soest

.

Controle op tijdig binnen halen afvalcontainers

22 oktober 2009

Het college van burgemeester en wethouders hebben besloten een handhavingsactie te houden in de wijk Boerenstreek. De actie is gericht tegen containers die te lang aan de straat staan en daardoor parkeerplaatsen bezet houden.

Vanuit de wijk, maar ook via het wijkbeheerteam van de Boerenstreek zijn hierover diverse klachten bij de gemeente binnen gekomen. De gemeente heeft nu besloten iets aan deze klachten te doen door gerichte controles in de maand november te houden.

Doel van deze actie is de leefbaarheid in de wijk te verbeteren door mensen aan te spreken op hun gedrag.

In de Boerenstreek is maandag de inzameldag voor rest- en gft-afval. De containers voor rest- en gft-afval mogen pas vanaf 19.00 uur op de dag voorafgaande aan de inzameldag aan de straat worden gezet.

Controleurs van de gemeente gaan daarom de komende weken in de wijk Boerenstreek op zondagmiddag controleren of de containers niet te vroeg worden aangeboden. Bij deze controles zullen waarschuwingen uitgedeeld worden door middel van het plakken van een sticker op de container.

Ook op dinsdag wordt gecontroleerd. Afvalcontainers dienen voor 24.00 uur op de inzameldag te worden binnengehaald. In eerste instantie zullen de controleurs hier ook voor waarschuwen. In dit geval wordt de waarschuwing via een gele kaart aan de container duidelijk gemaakt.

In tweede instantie wordt de container door het Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) verwijderd. Inwoners waarvan de container is verwijderd kunnen deze na betaling van EUR 50,- aan RMN weer terug krijgen. Het RMN komt de container dan terugbrengen.

Om meer bekendheid aan dit project te geven ontvangen alle inwoners van de Boerenstreek voor 1 november een brief waarin staat wat de bedoeling is. In de brief zullen ook de consequenties worden aangegeven als men zich niet aan de aanbiedregels houdt.